Új hozzászólás Aktív témák

  • attiss66

    senior tag

    válasz Ebit #27573 üzenetére

    "Érdekes, hogy te hegedűket készítesz,és másoktól kérdezed, hogy milyen faanyagot érdemes használni?"

    Erre egyszerű a válasz. A hegedűnél a falrezonancia az alapja a jó hangnak, minél jobban , érzékenyebben rezonáljon a lucfenyő és a jávor. A hangfalnál pedig pont az ellenkezője, a falrezonancia csillapítása/és szerintem a belső hangvisszaverődések, visszhangok csillapítása is/ a cél.
    A tölgy rezonánsabb, jobban átveszi a rezgéseket, mint a nyírfarétegeltlemez/ott már létrejött egyfajta szendvicsszerkezet az egymásra merőlegesen ráragasztott rétegekkel/, plusz a nyírrétegeltlemez puha felületéről szebb hang verődik vissza, mint a tölgy keményebb felületéről/pl én előszeretettel alkalmaznék minden hangfalamban 2 mm vastag parafaborítást a magasabb hangok kemény visszaverődése miatt. pl egy teszt, egy egyenes festett falú üres szobában ha tapsolunk milyen hangvisszaverődést hallunk és nézzük meg ugyanezt, ha beborítjuk a falat parafával.

    És a kérdésemmel elsősorban a tapasztalatra alapoztam, mert az elmélet olykor nem egyezik a gyakorlattal/ez nem azért van, mert ott a törvényszerűségek nem érvényesülnek :D/, hanem elképzelhető módon nem vettünk minden paramétert számításba. :)

    "Bár már többen, többször javasolták, gondold át a projectet, mert az ezidáig leírtak alapján, ez a tipikus példája, hogyan nem szabad építeni.
    /Meg tulajdonképpen, minek/"

    Én már ennek nekiveselkedtem, ezt a projektet beindítottam. :D

    "Kevesebb kérdés feltevéssel, valószínűleg, már találtál, volna számodra elfogadható hangsugárzó rendszert."

    Nem venni akarok, én építeni akarok, jelen esetben átépíteni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák