Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz kissmu #4481 üzenetére

    Hol keresed a 170mm-es hszt? Hátha tudok segíteni. /egyébként nem videoton, sokkal inkább H2000, a Vidi hangszórók eléggé mások voltak/ Mondjuk, ha hétfőn szólsz nekik, kedden épp fel tudják adni.

    Az arányoknál végigszámoltam az állóhullámokat, és így találtam leginkább elfogadhatónak az eloszlást. Nem tapasztalat kérdése ez, inkább csak szorozgatni kell sokat. Természetesen ezek a belső hosszúságok, ha összeszorzod kb 23 liter körüli értéket kapsz.

    A csillapítás érdekes dolog, az oldalfalaknál nem sok értelme van, mert ott a nyomásmaximum pontban állóhullámokat nem lehet csillapítani, szóval vagy elég vasagon kell használni a csill anyagot, vagy nagyon jól elhelyezni. Viszont arra vigyázni kell, hogy nem szabad túlcsillapítani, és a reflexcsövet, környékét is minél inkább kerülni kell a csill. anyaggal.

    Az elrendezés bonyolultabb dolog, annak is utána kell számolnom, mert nagyon sokat számít diffrakciók, és baffle step szempontjából, hogy hova kerülnek az előlapon a hangszórók.

    Az 510mm magas oldallapokat már elvileg lehet merevíteni egy keményfa léccel, valószínűleg nem fog ártani. Mélytartomány szempontjából lényeges igazán, hogy elég stabil legyen a doboz. De túlzásokba esni sem érdemes, mert a túlzott merevítéssel épp az állóhullámokat erősítjük fel a doboz belsejében.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák