Új hozzászólás Aktív témák

  • villamos

    őstag

    A most következő hozzászólás elolvasása kizárólag nyugodt, és erős idegzetű fórumozóknak ajánlott!
    Teljes képzavar következik, ezt tőlem már talán megszokhattátok.
    A sok tervezgetés úgy tűnik kezd összeállni a saját építésű erősítő ügyében. Ez a dög +-30V -os táppal fog rendelkezni, valami 70W -nyi teljesítményt fog leadni, mindezt 8 ohm -on (4ohm -ba bele se merek gondolni). Ez a cucc egy pillanat alatt örök vadászmezőkre küldené a jeleneg rendelkezésre álló 30éves, 40W -os hangládákat.
    Éppen ezért szükségem lenne valamilyen hangkeltő eszközre, ami mindezt képes megemészteni. Hajlok arra, hogy két kis kezemmel összetákoljak valamit, csak kérdés, hogy milyen hangszórókból építkezzek...
    Sajnos még mindig nincs túl nagy szobám, illetve helyem, így nagyon nagy hangdoboz nem lenne túl ideális, tehát egy ilyen kicsi a bors, de erős koncepciót kellene valahogy kiagyalni.
    Az se lenne túl ideális, ha túl bonyolult lenne a dolog, talán egy kétutas zárt doboz megfelelő lenne a célnak. Tehát kétutas, zárt, nem túl nagy méretű, és olyan amit nem nyír ki az erősítő...
    Nézek különféle hangszóró adatlapokat. Ha jól sejtem, akkor az ökölszabály szerint legalább 140 watt terhelhetőségű darabokat kellene hozzá keresni? Magas ugyan még akadna megfelelő, mondjuk a HG2,5-639 de mély, ami kisebb méretű, nemigen. Minimum egy 25centis mélynyomót kellene berakni, ami bírja a terhelést. Vagy rosszul gondolom?

    Teljes képzavar vége.
    Persze mivel amatőr építési dologról van szó, elképzelhető az erősítő visszafogása.

    [ Szerkesztve ]

    Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Új hozzászólás Aktív témák