Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Formaster #4650 üzenetére

    A Synology/Xpenology vonalat nem kedvelem annyira. Három ok miatt ment el tőle a kedvem.
    1., Mindenhová felírja magát így "összeszemetelve" a meghajtókat
    2., Saját filerendszer, mentéskor vagy migráláskor okozhat meglepetéseket
    3., Az Xpenology egy szürkezónás dolog, addig működik, amíg a Synology eltűri...

    Meghajtók:
    OS függő a dolog, de ha nem írja rá magát mindenre, akkor egy kis - ~30-60GB - SSD elég lehet rendszernek, ha sok csatlakozód van, akkor OK a cache meghajtó, de 120GB-nyi cache még a céges HP szerverünben sincs egy home/SOHO NAS-ba minek??? Amit írt, ahhoz szerintem(!) felesleges. Ha tesz bele, akkor sem kell ekkora. Én inkább a tárhelyre mennék rá.

    Alapnak én is Intelt ajánlanék.
    Ha transzkódolni kell a Plex miatt, akkor erősebb 4 magos Pentiumot, vagy I3-at, ha VM-okat is akar futtatni, I5-öt. Egyébiránt 4 magos Atom/4magos Celeron is elég. A NAS-omab egy Atom330 "dorombol", persze messze nem ilyen igénykre "épült". Hálózati tárhelyként működik, letölt és streamel a TV (RPi2)/PC/notebook/telefonok+tablet felé, meg akivel megosztom (csak lokálisan). A leterheltsége vicces, 20% felett nemigen láttam még menni.
    Ha halk rendszert akar, akkor amennyire lehet kis fordulatú - a megfelelő légszállítás miatt viszont nagyobb méretű 12-20cm - ventillátorokat kell használnia, vagy passzíválnia kell a rendszert.
    Se a CPU, se a lemezek nem szeretik hosszú tábon, ha melegük van. ezért én nem preferálom a teljesen ventilátormentes kialakítást.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák