Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz sutszi #5996 üzenetére

    Csak szubjektíven tudok hozzászólni a felvetéshez, miután pet-project/home-lab indíttatásból most ősszel elkezdtem nézelődni a használtpiacon. Kb. 4-5 évvel ezelőtti generációktól előre Dual-CPU + RegECC RAM kombó a kiindulási alap, preferáltan komplett brand gép (Dell, Fujitsu), illetve érdemi felhozatal alapján félgép, aztán a többit hozzákanyarítom.

    Amit eddig leszűrtem: a felhozatal gyér és PPP tekintetében túlárazott.

    Brand gépeknél tényleg két irány van: vagy az, amit írtál, t.i. ott a frame amit összelegóznak valami alibi konfiggal, vagy enthusiast jelleggel ki van bélelve maxon, viszont az ára egy új, konkurrens teljesítménnyel bíró custom gépével van pariban.

    Félgépeknél, illetve alkatrészenkénti vásárlásnál kvázi hasonló a szitu: érdemi alaplap valami alibi CPU szettel és alibi mennyiségű RAM-mal relatíve olcsó, de mire befejezed a vadászatot qrva drága lesz, vagy ha (közel) kimaxolva veszed, akkor megint fajlagosan lesz meglehetősen drága; és mellette még illik szerezni házat, tápot, stb. Ezért is preferálom a kész brand setup-ot.

    Referenciaként a vadászterületek: Hardverapró, eBay, AliExpress.

    Miheztartás végett: tavasszal vettem az apróról egy Dell T1700-et (háttértár nélkül, de a szokásos 6 hónap garanciával) érdemben szüttyögni a laposok mellé 50e Ft + szállítási díjért (E3-1271v3, 16GB ECC, stb.). Jelenleg van egy darab 105e Ft-ért, amiből ha levonom az alibi Quadro VGA-t és használt SSD-t, akkor az most ~80e körül jön ki. Illetve nemrég szemeztem egy Dell Precision 7810-zel (2x E5-2623 v3, 64GB): 235e Ft itt az aprón...amihez már csak relatív keveset kell hozzátenni, hogy összehozzak használtan egy 3rd Gen Ryzen 5 konfigot, ami azért megharapja (részemről egymindegy, hogy kék vagy piros).

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák