Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz holodp #24961 üzenetére

    "Egyébként ti mit használtok diffúz, csillapító, stb. berendezésnek a csupasz falakra? Tudom, hogy a legjobb megoldás a szakember szemléje lenne, de egyrészt hangfalvásárlás után most nincs fölösleges 50-100e forintom ilyenre, másrészt meg érdekelnek a házi praktikák is erre."

    Az elsődleges "házi praktika" a szoba berendezése. Polcok, személyes dísztárgyak, emlékek, instalációk, könyvespolc a kedvenc könyvekkel, dekorfüggöny, stb, minden amitől otthon lesz a ház, nem csak a csupasz falak meg egy fekhely. Persze ez a legdrágább, nem százezerbe kerül, de mindenféle hangtechnika nélkül is alapértelmezett sztem. Ezt csak kiegészíteni kell csillapító és diffúz panelekkel, azok már a berendezés töredékébe kerülnek és így nem is néz ki vmi stúdiónak v. próbateremnek a lakás.

    Elméletileg hétvégén megérkezik a mérés eredménye alapján készült panelcsaládom, utána a jelenlegi házilag készített 4 db panelemet kölcsön tudom adni, ha vki kíváncsi (és nem tépi szét őket :) ). Ezek 60x90cm-esek, rétege 5cm 40 kg/m3-es habszivacs + 2cm légrés, indonéz kendőből készült vékony szövettel bevonva.
    A mérés alkalmával erre is kitértünk, meglepően jól teljesít: már 200 Hz-től hatékony, és utána spektrálisan egyenletesen csillapít. Nyilván egy tök üres szobában ekkora mennyiségtől csodát nem kell várni, hiszen felületarányosan várható el hatékony csillapítás. Ezeket elsősorban ezekre a helyekre érdemes tenni:hallgatási hely mögé, hangdoboz elsődleges visszaverődési pontjaira, tévé elé zenehallgatáskor.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák