Új hozzászólás Aktív témák

  • spgabor

    aktív tag

    Sziasztok!

    Teljesen kezdő házimozis ember vagyok. Eddig egy fadobozos Genius 5.1-em volt, a legelső 5000-es szériából. Szerettem, mert szerintem szép hangja volt és jól is szólt. Ez volt az első "komolyabb" pc-s hangfalszettem. Filmezni és zenét hallgatni vegyesen használtam. Ezt eladtam 1-2 éve. Jelenleg csak zenét hallgatni használok egy Onkyo TX-8210R sztereó rádió erősítőt és egy Orion HS 280-as hangfalpárat.
    Viszont egyre jobban érlelődik a gondolat bennem, hogy ezeket eladnám és vennék egy 5.1-es szettet illetve egy erősítőt hozzá. Ezt szintén mozizni és zenét hallgatni használnám.

    Vásárlással kapcsolatban viszont teljesen tanácstalan vagyok. Egy dolgot tudok, hogy használtan szeretnék vásárolni, inkább egy régi jó minőségű erősítőt/szettet, mint egy olcsó kicsit gagyit. Nem akarok drága rendszert, hanem az első lépcsőfokot szeretném meglépni egy idővel talán komolyabb házimozi felé. Specifikáció alapján 50-70 ezer között számomra megfelelő 5.1 és 7.1-es erősítőket láttam pl a jofogáson. Ami fontos lenne, hogy legyen rajta HDMI csatlakozó media lejátszónak és a tv-nek. Esetleg hálózati csatlakozó DLNA-hoz, bár ez annyira nem lényeg. Mire érdemes figyelni? Mit tudtok ajánlani esetleg, ami megérné számomra? Milyen extra funkciók lehetnek hasznosak? Denon-t, Pioneer-t és Onkyo-t néztem első körben.

    Hangfal szettben viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy úgyszintén ebben a 40-60 ezres kategóriában lehet-e kapni valami 5.1-es szettet. Vagy egy 5.0-ast, viszont akkor ládát is kellene néznem hozzá. Amiket láttam szmpatikus hangfalszetteket, azok mind bőven 100.000 fölötti ársávban vannak. Itt szintén az érdekelne, hogy a nagyon olcsók között van-e olyan, amit érdemes megnézni? Vagy vásároljak külön hangfalakat, ne komplett szettet? Mit tudnátok javasolni?

    Köszönöm a tanácsokat és üdv:
    spgabor

Új hozzászólás Aktív témák