Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalker

    addikt

    válasz Flowtation #41162 üzenetére

    Nah, van időm írni rendesen. Szóval. Kodiban van arra beállítás, hogy ha pause-ra rakod a filmet, akkor is DD/DTS whatever marad az erősítő, nem lövi át pl. Logic 7-re (ha épp Harmanról beszélünk, ami nekem is volt, szóval van vele tapasztalatom). Beallíthatod a Kodit, hogy meddig ne kapcsoljon ki a hangcsatorna, pl. fél perc, egy perc, soha stb. Keresd meg, ha nem találod megkeresem majd neked, de Google tuti kiadja.
    A lényeg, minden erősítő lekapcsolja a dekódert, ha nincs input, márkától függetlenül, hiszen nincs mi alapján kiválasztania, milyen üzemmódban legyen épp a dekóder. Ez tehát lejátszó függő is, mert van ami direkt életben tartja a hangcsatornát, van ami nem. Ha életben is tartja, fél-egy szó ebben az esetben is ki maradhat (szintén lejátszófüggő).
    Az, hogy mennyi idő alatt áll át, azaz mennyi idő alatt állapítja meg az erősítő, hogy a kapott jel milyen típusú, és mennyi idő alatt áll át be a dekóder, abban lehet különbség, sőt van ahol kattan relé, máshol nem. Én a Harman után nem vettem észre, hogy az, onkyo lassabban kapcsolna át, vagy lassabban adna újra hangot, mint a HK. Igaz, nekem egy AVR235 volt, ami nem új típus, azóta lehet gyorsulnia kellett volna a technikának és az onkyo ezen a téren szar. De ezért írtam, hogy az a leírás, amit idézett a kolléga, az erős túlzás. Valószínű, hogy vannak gyorsabban kapcsoló típusok, de nem mennek el mondatok (asszem 2-3 mondat volt az eredeti leírásban), mire hallható hangot ad ki, max 1-2 szó.
    (Ezt a hsz-t nem csak neked szántam, hanem mindenkinek, aki a témában hozzászólt. A denont nem ismerem, de kötve hiszen, hogy ott másképp működne a dolog, max gyorsan kapcsol át).

    [ Szerkesztve ]

    "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Új hozzászólás Aktív témák