Új hozzászólás Aktív témák

  • I'am Dony

    őstag

    válasz gubabela #63925 üzenetére

    A 25 nm és a saját tapasztalataim alapján nyugodtan merem ajánlani, hogy az alábbi szempontokat vedd figyelembe:

    -Ne vegyél 10"-at, ebből eredően 12-es lesz az idelális,
    -Ha filmezés az elsődleges olyat nézz ami -3 dB eséssel a 22 Hz környékét (minimum) tudja, de ha inkább zene akkor nyugodtan mehetsz feljebb is,
    -A zárt vs. reflex témát nem nyitnám újra :D ez legyen a személyes preferenciád. Ha szeretnéd érezni is egy adott jelenet hirtelen erejét, néha "megijedni" akkor a reflex felé terelnélek normális áron, vagy ugyanez elérhető aranyáron zártban. Az aktív-passzív (2 hangsugárzósak) valahol a kettő között helyezkednek el.
    -A teljesítményt tekintve - ez nehéz ajánlás, de kb. igaz - reflexnél minimum 300 W (Rms), zártnál ezt 400 W környékére tenném ahonnan indul egy jobb doboz,
    -Az, hogy lefelé vagy előre sugárzó szól nálad a jobban függ a padló anyagától is. Az előre sugárzóval mindenhol megélsz.
    Egy pár példa csak úgy vegyesen van kb.: Klipsch R-120 SW/SPL-120, SVS-SB/PB2000 ugyanígy a Pro újabb széria, REL HT/1205, Dali SUB E-12 F, KEF Kube 12b, a BK P12-300SB-PR, BK XXLS400 ill. a BK Monolith Plus -FFés az általad is olvasott XTZ.

    És bár belépő topikban vagyunk, de nem tudok olyat javasolni 100 K környékén, ami megérné az árát és valóban szubnak lehet nevezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák