Új hozzászólás Aktív témák

  • nemethbalazs

    tag

    Sziasztok! :)

    Segítségre lenne szükségem, házimozi csere/bővítés kapcsán. Történt itton egy kis baleset, és a meglévő Wharfedale Diamond 8.4 frontom mélyközép hangszórójában valószínű a tekercs kiégett (recseg, szorul a membrán). Elég nehéz gyári hangszórót találnom bele, nem igazán tudom mivel tudnám helyettesíteni (Wharfedale Model 1775 a hangszóró típusa)
    Emiatt elgondolkodtam a cserén is.
    Szóval adott az ezeréves szettem: Wharfedale Diamond 8.4 frontok + Wharfedale Diamond 8 center, és két Tannoy MX2 háttér sugárzó egy Denon AVC-A11SR 21kg-os erősítő kíséretében. A kérdésem az lenne, hogy az erősítőt érdemes-e megtartani. DTS és Dolby Digital-t ismer, egyenlőre nekem kodihoz és netflixhez elegendő a tudása. Zenére pedig kimondottan szeretem a sztereó részét. Hangfalakban is kellene segítség. Nyilván szeretnék mindenképpen jobb hanzásút a meglévő szettnél :) Igazából nem is tudom, hogy a Diamond 8.4 mennyire számít vállalhatónak, nekem tetszett a hangja, igaz a magas tartományban jól esne egy kicsit több részlet. Olvasgattam több tesztet, néztem néhány YT videót, de....rengeteg a lehetőség. Árban maradnék a 200-250k között egy 5.0 szettre...Gondolkodtam, megtartom a háttér sugárzókat, de ahogy nézem van ahol szettben gyakorlatilag ingyen adják a háttér sugárzókat.
    Amiket találtam : Jamo S809 5.0, Polkaudio T50 5.0, Monitor Audio 200 5.0, Wharfedale Diamond 230 5.0, stb... Sajnos nem igazán tudom, mi lenne a jó választás. Mindenre nyitott vagyok, ter,mészetesen a használt szett vásárlásra is :)
    Előre is köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák