Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Power17 #78279 üzenetére

    atmost kizarolag akkor eri meg venni, ha upgradelni akarsz minimum 5.2.2re es lesz is hozza forrasod.

    eloszor legyen egy jo stereo setup (ami mindig jol jon), utana legyen egy jo 5.x (ez attol fugg milyen filmeket nezel minimalis / szuper upgrade). 7.x egyenletesebb hangelosztast jelent, de igazabol csak akkor van ertelme, ha tobb ulopozicioban is kb optimalis helyzetet akarsz.

    5.x.2 ujabb filmeknel megfelelo forrassal kb kezdi hozni azt, amit egy modern mozi, hogy tenyleg korbevesz felulrol is a hang. viszont ehhez olyan hangforras is kell: rendes surround keveres sincs mindig (vagy filmtol fuggoen ertelme sincs), atmos ennek egy elhanyagolhato reszhalmaza.

    7.2.2 van itthon, elvileg az 5.2.4et hetvegen mar tesztelem

    ja igen: atmoshoz azert nem artana a hatso par is, plusz idealis esetben a tetore kell menni. 9.2es erositok mostanaban 1500 eurotol indulnak, also hangon bemakolva kb 200 euro egy par hangfal ami oke lesz es meretezes miatt szivas.

    szoval legalso hangon lesz kb 600 euro a front height / surround back / surround height, kb 250 euro a center, kb 500 euro a front, plusz legyen mondjuk 400 euro a sub, plusz meg 1500 az erosito, es akkor mindenbol kb egy elfogadhato minimumot vettel. ja meg kell kb 60+ meter hangfalkabel, plusz a subkabel. szoval 5.2.4nel realisan ilyen 3500 euronal vagyunk, ami a duplaja ha nem maxolod ki az akciovadaszatot. ennyibol 5.2re fokuszalva egy jobb setupot lehet kihozni, ami a filmek joreszenel egyszeruen jobban fog teljesiteni.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák