Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Norbi 72 #104957 üzenetére

    No, akkor egy kis beszámoló a mai nap délutánjáról:

    Elvittem Norbihoz a teljes mostani front endemet, tele volt a hátizsákom minden jóval, mint a mikulásnak, Norbi nézett is, amikor elkezdtem kipakolni.

    Először zenéltünk, bekötöttük a kis kockát (Cubox-i2ex) Volumio-val üzemeltetve, AQ Carbon USB-vel Bladelius DAC-ra kötve, ValhallA CuAgSS IC-vel Norbi új Yamaha házimozi erősítőjébe. A vezérlés helyi hálózaton keresztül ment, úgy hogy még egy hosszú LAN kábelt is vittem, hogy zenélésre tudjam fogni. A zenék egy mezei pendrive-on voltak, nem hálózaton (itthon hálóról/NAS-ról etetem.)

    A Yamaha megmutatta, hogy szépen tud zenélni az amúgy mozis hangú Polk dobozokkal, számomra más világ volt a hangzás monitorokhoz szokott fülemnek, de örömmel konstatáltam, hogy bőven jobb bármelyik forrásnál ez a felállás, ami ma ott volt az állványon.

    A mozi is hamar elindult, mert többek között én is kíváncsi voltam a 7.1-es hangzásra, meg a vetítős élményre. Forrásnak volt ott Popi A410 (Norbi, ugye jól emlékszem?), és blu-ray lejátszó is. Mindkettővel kipróbáltuk, a szokásos filmjelenetekkel.

    Utána jött a HTPC-m, amivel a bekötés után sikerült egy kört bénáznom, hogy legyen Linux alól is HD hang, de egy kis Windows-os/Kodi-s/Aeon Nox-os kitérő után egy restart megoldotta a Linux problémát is és mehetett tovább a buli. (Ekkor már túl voltam én is két kör páleszen és egy sörön, még szerencse, hogy vonattal mentem. :C --> Legolcsóbb tuning...)

    Amíg itt volt Dunkel fórumtársunk is, addig sikerült a HTPC-met és a blu-ray lejátszót összevetni egyszerre bekötve, beüzemelve ugyan azzal a filmrészlettel, folyamatosan váltogatva a bemenetek között. Hajszálnyi, nem AB-zhető különbségek voltak csak, és megegyeztünk abban, hogy egy HTPC-ből simán kihozható olyan kép vetítőn is, mint egy asztali blu-ray lejátszóból, csak a HTPC le tudja játszani a 4K demo videót is. ;]

    Aztán a nap vége felé, már csak szórakozásból nézegettünk még pár kisfilmet, koncertet, stb. Közben még tudtunk beszélgetni a hangzás javítás lehetőségeiről, de az adott konfiguráció esetén már igen csak zsebbe nyúlós lesz bármelyik, de ahogy Norbit ismerem, nem fog sok idő eltelni addig. :D

    A búcsú pálesz után összepakoltam a cuccaimat és kellemes élményekkel gazdagodva indultam hazafelé.

    Köszönöm szépen a lehetőséget! :R

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák