Új hozzászólás Aktív témák

  • Valkűr

    őstag

    Nem kapcsolódik a témához, de visszaolvasva az elmúlt idők hozzászólásait, sajnálattal állapítottam meg, h itt magukat gurunak nevező emberek is tudnak bődületes nagy marhaságokat írni. Meg úgy rendszerint a társaságból többen. Attól mert az anyagi háttér meg van a drága hifire, miért hisszük azt, hogy értünk is hozzá? Olyan dolgok feljöttek, hogy néhány hozzászólásnál besírtam. Annyi butaság elhangzott itt az elmúlt pár hétben, hogy megkérdőjeleződik bennem, hogy valaha is hallott -e ezek közül az emberek közül bárki élő zenét, akusztikus hangszereket. Jár e rendszeresen komolyzenei előadásokra, ismeri -e egyáltalán a hangszerek hangját.

    A másik ami feltűnt, a bizonyos márkák lehúzása. Ráadásul olyan élmények és hallgatózások miatt, amikből nem is lehet levonni semmiféle konzekvenciát. Csak , hogy egy példával éljek, szó esett az Onkyo 609 hangjáról és hogy dübörög stb...Vicces a történet, mert mikor én hallgattam meg, több esetben, több órán keresztül, több hangsugárzó társaságában, nekem pont az tűnt fel, hogy vékonyabb a hangja, semmi dübörgés, sőt inkább picit magasabbra húzott mint a régebbi Onkyok is. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a hozzá megfelelő dobozokkal kell összekötni, és elektronikával, és ezeket is cserélgetni, hogy kiderüljön melyik komponenst hallod.

    Nem egy, nem két esetről tudok, hogy az első meghallgatás élményeit vitte valaki a fórumra, és ment a fikázás, majd rá pár hétre mikor valós tapasztalatok érték ugyan azt a terméket ajnározta, hogy milyen jó. Élnézést kérek mindenkitől, hogy ez így kitört belőlem, de vannak dolgok amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

    Jómagam 21 éve foglalkozom a hifivel, voltam fent voltam lent is, ami a minőséget illeti, de soha nem a hifi termékekkel próbáltam a zenei hiányom pótolni. Rendszeres hallgatója vagyok a koncerteknek és Jazz klubok műsorainak, valamint jómagam és éveken keresztül zenéltem, köztük hegedűn és zongorán. De meg sem fordulna a fejemben 1x sem, hogy olyan véleményeket írjak amiknek köze sincs a valósághoz, és az emberi fülhöz.

    Ahány ember annyi ízlés és fül, ki vagyok én, hogy más fülével és hallásával szemben olyan véleményt állítsak fel, ami ellenkezik azéval aki másként gondolja? A hifi egy játékszer, egy hobbi amit ki-ki ízlésére hangolva hallgat. Van aki a 10 milliós, van aki pedig az 50 ezres rendszerben is megtalálja azt ami elég az otthoni szórakoztatására. De ettől senki sem lesz okosabb vagy butább, ha netalán nem ebbe öli a vagyonát. Az alkalmi hallgatózásokról nem beszélve, amikről a vélemények ugyan úgy napvilágot látnak itt az oldalon, mint azok a vélemények amiknél valóban tapasztalat áll a háttérben, mert együtt élt adott termékkel pld. És még egy szösszenet, a gyártók is hülyére veszik az embereket évek óta, és a legtöbb esetben nem előre, hanem visszafele lépkedünk a minőséget illetően. Ezt vagy látja és hallja valaki, vagy sem.

    Ennyit szerettem volna leírni, most pedig jöhet a sárdobálás, mert ennek hangot mertem adni. :)

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

Új hozzászólás Aktív témák