Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz BBéci #12031 üzenetére

    Egy ismerős házaspárnál voltunk látogatóban nemrég családostul teljesen más miatt és észre vettem, hogy "apának" mije van otthon.

    Egy pár Dali Ikon 6 MKII + egy Denon PMA-710AE erősítő volt beszorítva két nagy szekrény közé, közvetlenül a TV mellé, nagyon közel a hátsó falakhoz, a mellettük lévő bútorokhoz (pár mm :Y ). Ezt látván megkérdeztem, hogy mennyit szokta hallgatni ezt a szettet és miről.

    Legelső fajta WD médialejátszó jack-RCA gyári jack-RCA kábellel kötve az erősítőre + egy DVD-játékos normális IC-vel az erősítőre kötve + TV-settop box, tescos kábellel bekötve.

    Óvatosan jeleztem a tulajnak, hogy ezzel így nem igazán használja ki az erősítő + hangfalak képességeit.

    Megkértem kapcsolja be és hallgassuk meg, mert épp a táskámban volt a hordozható vinyóm, amin mindig van egy kis teszt anyagom + amit éppen aktuálisan hallgatok munka közben, hogy érjen mindig valami új élmény. :B

    A WD-re kötve a vinyót betettem pár jobb felvételt FLAC-ban és máris meglepődött, hogy hoppá, ez így is tud szólni. Aztán csak annyit csináltam, hogy a dobozokat kicsit előrébb húztuk, hogy a szekrények síkjából legalább előrébb legyenek pár centivel. Ismét javulást tapasztaltunk a hangképben, végre alakult valami színpadféle is.

    Aztán kérdeztem, milyen hangfalkábelt használ?

    Sima sodrott 2,5-es OFC réz kábel. Hümmögtem, nem valami bizalomgerjesztő. Elég egyszerű kábelnek tűntek (később kiderült, tényleg azok).

    Azóta nagyon jóban vagyunk velük és már többször jártunk náluk, babázni + hifi célból.

    Segíteni akartam a srácnak, hogy kicsit azért jobbat is ki lehet ezekből hozni, mint amit mos mutatnak.

    A szoba akusztika is hagy némi kívánni valót maga után: kő padló, kevés szőnyeg, nem túl sok bútor, üres, sima falak. Hallgatózás alapján a szettel szemben, kb. 1 méterre a szemközti faltól van a sweet point.

    A fejlesztésen gondolkodik a tulaj, így felajánlottam, hogy a DAC-omat elhozom és meghallgathatjuk, mit tud így a rendszere.

    A Lupus C MKIII nem egy high-end DAC, de az áráért korrekt hanggal bír. A WD-t alap Kácsás optikai kábellel bekötöttem a DAC-ba, aztán egy "Pisti-féle" IC vitte a hangot a DAC-ból az erősítőbe. A hangfalkábelek maradtak még ugyan azok.

    A DAC hatása egyből megmutatkozott: sokkal több, jobb és megfogottabb mély, jobb színpadkép, kiegyenlítettebb hangzás.

    Aztán kicseréltük a hangfalkábeleket az általam készített CAT7 alapúra, ismét egy kis javulás a sávszélekben, dinamikában. :)

    A srác folyamatosan csak mosolygott, és kérdezte magától, hogy miért nem hallgattam eddig többször ezt a cuccot? Mondtam a választ, mert még hiányzik pár komponens belőle.

    A hangfalak elhelyezését illetően még tanácsoltam, hogy a TV mellett nem olyan jó az elhelyezés, mert így kb. 1-1,5 méterre van csak egymástól a két hangsugárzó. Jobban éreznék magukat vélhetően, ha a két, viszonylag keskeny szekrénnyel helyet cserélnének és a TV-asztal mellett lenne két oldalt a szekrény és azok mellett lenne elég hely a Daliknak. Ha nem hallgatja őket, akkor beljebb is lehet a falhoz tolni, ha pedig kell, akkor előrébb lehet húzni, és így már 2-2,5 méterre lenne egymástól a két doboz.

    Ezt még nem csinálták meg (feleség faktor!), de a DAC már meggyőzte a tulajt, hogy, igen, kell még a láncba egy ilyen + pár jobb kábel.

    Amikor az én cuccommal ki volt egészítve a lánca, akkor volt pár olyan zene, amiben olyan mélyhangok vannak, amit eddig Én sem hallottam abban a zenében, mert a kis monitor dobozaim nem mennek olyan mélyre. A Dalik viszont csak úgy rezegtették az egész kanapét, ahonnan hallgattuk. Nagyon korrekt mélye volt így nekem.

    Nem tudom, hogy ez a helyiség és az eddigi elrendezés miatt volt így, vagy a DAC + kábelek miatt, de én nem mondanám azt a Dalikra ezek után, hogy sovánka a hangjuk.

    Ezért kérdeztem. :)

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák