Új hozzászólás Aktív témák

  • Norb32

    csendes tag

    Sziasztok!
    Új vagyok itt és tanácsokat szeretnék kérni. Pár hónapja kezdtem el lecserélni, fejleszteni a 9 éves, azóta változatlan összetételű és az akkori lehetőségek, igényeknek megfelelő házimozimat. Jelenleg a hangfalcsere és kábelezése és a hifiállvány beszerzése van vissza,ami talán jövőre jön össze.

    Az új rendszerem a következő (hosszas tervezés után):

    - Panasonic 42G30 plazma tv
    - Denon AVR 3312 erősítő
    - Oppo BDP93 blue-ray lejátszó,
    - 2 db Supra HF100 HDMI kábel,
    - van den Hul Combination analóg kábelek,
    - foQ G51 rezgéscsillapító (G53 is érkezik hamarosan),
    - és a régi rendszerből megmaradt Wharfedale Diamond 8 hangfalszett (8.4, 8.3, center, PC10 sub) van den Hul Snowline hangszórókábelekkel, 5.1 kiépítésben.

    Egy kis segítséget szeretnék kérni az erősítő és lejátszó bekötésével kapcsolatban, nem sikerült még minden jól beállítani.

    Először úgy kötöttem be a rendszert, hogy a tv hdmi 2-es (arc) kimenetét kötöttem az erősítő hdmi (arc) bemenetére, az Oppo 1-es hdmi kimenetét pedig az erősítő blue-ray bemenetére, a 2 analóg kábelt pedig a lejátszó analóg kimenetére és az erősítő analóg bemenetére a megfelelő helyekre.
    Ekkor az Oppo menüjét nem tudtam elérni, az erősítőt beállítottam 5.1 hangrendszerbe
    és külön hozzáadtam az analóg részhez a cd lejátszót a digitális blue-ray mellé.

    Ezután úgy próbáltam, hogy az Oppo mindkét hdmi kimenetét használtam, az 1-esen ment a kép, a 2-esen a hang, az analóg rész változatlan maradt, az erősítőbe csak a 2-es hdmi ment be a blu-e ray hdmi bementre, a tv és a lejátszó volt összekötve közvetlenül. Így elérhető lett az Oppo menüje, be is állítottam.

    Mindkét esetben azt tapasztaltam, hogy az erősítő jóval halkabban, visszafogottabban szól blue-ray és cd módban is, mint a régi, jóval kisebb teljesítményű erősítőm (Yamaha RXV-440) és csak sztereóban működik. Az analóg üzemmódot kijelezte, de a hdmi kommunikáció miért nem működhet egyik esetben sem, úgy, hogy az erősítő és a lejátszó menüje is elérhető legyen és 5.1-ben is szóljon blue-ray esetén? A kalibráló mikrofonnal be lettek állítva az akusztikai viszonyok és a hangfalak paraméterei, ennél jóval dinamikusabban tudnak szólni.

    Sajnos nem vagyok profi ebben a témában és nem is szereltem az utóbbi években, ezért kérnék tanácsot.

    Gondolkodom a front hangfalak kettős kábelezésén is az erősítőben rendelkezésre álló 2 szabad csatornafelhasználásával, a sztereó hangzás javításához ezt hogyan kell megvalósítani?

    Az erősítőhöz utólag érkezett meg a magyar leírás, azt még nem olvastam, jelenleg vidéken dolgozom.

    Már most elkezdek nézelődni hangfalügyben is, ehhez a rendszerhez mit ajánlanátok?
    Én pl Dali, Focal és ehhez hasonló márkákban gondolkodom.

    Zeneügyileg nagyon sokféle stílus bejön, a hangszerestől az elektronikusig bezárólag.

    Köszönöm előre is!!

Új hozzászólás Aktív témák