Új hozzászólás Aktív témák

  • DJMDJM

    tag

    Kipróbáltam kíváncsiságból az Audyssey-t. Nem nagyon akartam addig, amíg minden eleme meg nem érkezik a HM-nak, de kíváncsi voltam az eredményre. Röviden: Nagyon nem tetszik az eredmény. Biztos, hogy gond van a helyiséggel is, ezzel tisztában vagyok, de nem gondoltam, hogy ennyire rossz eredményt kapok vagy pontosabban nekem ennyire nem tetszőt akár a manuális beállításaimhoz képest is (Dynamic volume, EQ nincs bekapcsolva, érdemes egyébként?).

    A bal hangszórót úgy jelezte, hogy rossz a polaritása, persze ez nem igaz, ezt eredményezheti a rossz akusztika?

    Végig próbáltam az elérhető módokat: A reference még a magasból is elvesz, nemcsak az egész dinamikájából, ez inkább filmhez lehet jó, hogy ne csilingeljen fülbántóan, de zenére szerintem nem megfelelő. Flat hasonlóan dinamikátlan, de a magas csökkenését ott nem vettem észre. A subot nagyon vissza kellett vennem a mérés elején (egész pontosan 1/4-re ekkor mért 75dB-t) és így sem találta el a távolságát, annak a beállításával még futnom kell 1-2 kört vagy visszaállok a manualra egyelőre.
    Így ugyanis alig szól (zene hallgatásnál kikapcsolom egyébként).

    Viszont ha az Audyssey Bypass L/R-t választom ki, annak az eredménye már közelebb van ahhoz, amit el tudok képzelni, nem tudom ez szentségtörés-e, de ha választanom kellene az Audyssey módok közül, akkor csak ez jöhet számításba. De majdnem úgy vagyok vele, hogy akár hagyhatnám manuálban és egy jó mérőszalaggal majd én beállítom a jó távolságokat. :) Jól gondolom, hogy az Audyssey használata ettől függetlenül egy kötelező lépés?

    Számomra érdekesség, hogy a kis MA Bronze 2-t, amit most centernek használok is large-re és Full Bandre lőtte be, így én túl dominánsnak hallom, nem túl magas hangerőn szinte csak azt hallom szólni.

    Bocsánat, hogy megszaladt és ha nem is egész idevaló, de a 4k-s tvknél ez talán egy picit közelebb van a topik témához. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák