Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim-X

    őstag

    Sziasztok!

    Nézegettem a tápkábeleket az avx-en és elgondolkodtam... Olyanokat írnak, hogy gyors hangú, részletező stb. Van kábel 10-ezertől több százezres nagyságrendig is.

    Namost (kövezzetek meg nyugodtan :K ) én elektronmikroszkópokkal foglalkozom egy japán cégnél (JEOL). Most épp itt Törökországban helyezek üzembe egy csúcskategóriás transzmissziós elektronmikroszkópot aminek a neve ARM200F. Pár adat róla: a maximális nagyítás amit el lehet érni vele 150.000.000x (igen egyszázötvenmilliószoros), felbontóképessége 0.078nm (kevesebb mint a milliméter milliomod részének az egyszázada). Ezt azt jelenti, hogy a szilícium atomrács szerkezetét lehet látni vele (teszek fel képet ha érdekel valakit :) ).
    Namost ez úgy kell elképzelni, hogy amikor olyan 20milliószoros nagyítás fölé megyek, akkor ha egy légy elfingja magát a mikroszkópszobában az meglátszik a képen :Y Amikor áromokról beszélünk akkor nano és pikoamperekről (néha mikroamperekről :) ).
    Ezektől függetlenül a fő tápegység 50A-t vesz fel maximálisan.

    Na és itt jön a lényeg: Egy sima rézkábel köti össze a főkapcsolóval (igaz nem egy vékonyka darab), ami párszor 10euró nagyságrendű árú (kb.)
    A mikroszkóp teljes listaára 4millió EUR (bizonyám több mint egy milliárd JMF).

    Akkor hogy is van ez?

    Üdv

    A játék az nem játék!

Új hozzászólás Aktív témák