Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz Integra #15860 üzenetére

    Igazad lehet... olvastam valahol, (közel 10 - 15 éve) hogy a CD is "meghal".....
    Mindenesetre már milyen régóta agonizál....
    Mindenesetre, én és gondolom, még számos jó hangú zenét kedvelő sorstársam, elteszünk jó sok CD-t a leendő múzeumunkba. :K
    A bakelit lemez hangjának prezentálásához (fénykorában) nem kellett vagyont érő zenei láncot építeni. Igaz, a jó hangért mindenkor anyagi áldozatot kellett/kell hozni. Most már azért kell többet költeni rá, mert a CD és egyébb adathordozók révén, kiment a "divatból".
    Jelenkorban, ha szeretnél kellemes. részletes és főként ZENEI hangot hallani, akkor az Analóg "feeling" után ácsingózva, komoly összegeket kell feláldozni a zenei lánc minőségéért. És mégsem "természetes hangvilágú" a kapott eredmény, csak valamelyest hasonlít rá. Ráadásul, (köszönve a stúdiók hangmérnökeinek) a cd és dvd adathordozókban rejlő lehetőségek, egyáltalán nincsenek kihasználva!
    Az eddig általam tapasztalt és itt vázolt tendenciát szem előtt tartva, felmerül bennem a kérdés: mennyit kell költeni a jövőt jelentő (NAS, server, stream) forrásokról nyerhető "zene" (?) otthonunkba való prezentálására? Illetve, mennyire zenei az íly módon beszerezhető zene?
    Csak induljunk el az MP3 -tól!
    Az egy dolog, ha meg tudjuk szokni az elektronikusan kapott forrás hangját, mint ahogy az mp3 is elterjedt. De mindaddig élvezhető csak, amíg a hallgatónak nem sikerül összehasonlítani a bakelit hangjával. Ez egy olyas valami, ami hasonlít a:
    "szomáliai gyerek sem kér kinder tojást az anyjától karácsonyra, mert sajnos, nem tudja, hogy létezik olyasmi"
    Persze, lehet felhozni ellenérveket, belekötni a megfogalmazásomba, de ha a lényegét fel lehet fogni a firkámnak, akkor biztosan lesznek még olyan pionír zenekedvelők, akik kíváncsiak a bakelit és az optikai zenehordozók haldoklására.

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák