Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz Zirowe #25924 üzenetére

    "A frekvenciaváltó hálózatot (x.over) állítsam 80-ra? "
    Ezt a beállítási módot nem értem pontosan. Mert nem tudom milyen is az erősítőd, illetve a mélynyomó paramétereit sem ismerem.
    A lényeg az, hogy az erősítő menűjében, ahol a hangszórókkal kapcsolatos beállítások vannak, ott kell lennie a mélynyomóra vonatkozó beállításoknak is. Ott kellene a vágási frekvenciát mondjuk 80 Hz-re állítani. És ezt a 80 Hz-ig leválasztott frekvencia tartományt csak a mélynyomó kapja meg. Ezért kell a beállításoknál a SUB-ot választani, illetve a frontokat (is) small-ra állítani. A mélynyomón pedig akár a maximumra is tekerheted a freki tartományt, de mindenképp magasabbra, mint 80 Hz.

    Automatikus (mikrofonos) kalibráláskor ajánlott a mélynyomón lévő hangerő potit 60 - 70 %-ra tekerni. De ez azért mélynyomótól is függő. Ha valami szuper erős sub, akkor akár a 1/2 hangerő is elég lehet neki. Mindaddig, amig auto kalibráláskor a mélynyomó - dB értéket kap, addig a tényezőktől függően (akusztika, többi hangszóró stb...) erősebbre van tekerve a sub potija, mint az optimális.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák