Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    Az elmúlt, közel negyed évben volt nálam a táp kábelek próbálgatásának időszaka. Sikerült innen-onnan kölcsönbe kapnom egy "szatyornyi" tápkábelt, amik között volt 12 - 45 ezres árúig. Szándékosan nem írok márkanevet vagy gyártót. Az egyértelműen kihallható volt, úgy a szereó erősítőnél (F.A. V4), mint a házimozi erősítőnél (Yamaha RX-V1400), hogy a gyári kábelét kicseréltem. Főleg a sztereónál kaptam nagyobb változást, ami egyértelműen "rendesebbé" tette a hangot. (általában a részletezettséget, zenei tér kiszélesedését, hangtartományt szinte a teljes sávon érthetőbbé tette. Részletezőbb lett a mély sáv, érthetőbb a közép sáv, szebb lecsengésű-pontosabb a magas)
    A HM erősítőnél is kb. ugyanezeket a "tüneteket" produkálta, ugyanaz a kábel, de jól hallhatóan enyhébb intenzitással.
    Ami a legnagyobb meglepetést okozta, az az, hogy a 12 -25 ezres értékű kábelek által okozott pozitív változást hallva, előre felcsigázott kíváncsisággal iktattam be a nálam lévő "legdrágább" kábelt, aminek a használt piaci értéke (tulajdonosa elmondása alapján) 45 ezer körül van.
    És semmi változást nem tudtunk kihallani! Természetesen, kőkeményen benne van a pakliban, hogy az erősítőim minősége szabott határt a drágább tápkábel érvényesülésének. Ezért, anyagi lehetőségeimet szem előtt tartva, most elégedettséggel használok egy 12,5 ezres kábelt a HM. és egy 25 ezres kábelt a sztereó erősítőmnél.
    A kábelek nem minden esetben fejtenek ki ugyanolyan hatást,más-más lánc elé kötve, azaz erősen rendszerfüggő a jelenlétük okozta változás!
    Hát ennyit az én táp kábel kalandjaimról! ;)

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák