Új hozzászólás Aktív témák

  • KL555

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Egy rendszer vásárlása előtt állok, és szeretném kikérni a véleményeteket.
    A körülmények a következőek: adott egy panellakás 22 nm körüli szobája, ahol a projektor már fel van szerelve, a hozzá tartozó dolgok mind elrendezve. Laptopról hajtom meg, jelenleg olyan megoldással, hogy a video jelet hdmi kábelen továbbítom a projektort felé, a hangot pedig egy "egy dobozos" lejátszó+5.1-es hangrendszer szett szolgáltatja, jack-rca átalakító közbeiktatásával. A projektort nyilván filmnézésre használom, a hangrendszeren zenét is hallgatnék, de mindjárt az elején hozzáteszem, nem vagyok egy vájtfülű,egy ipad hangzása nekem már kimondottan szépnek tud tűnni, és irreális elvárásaim sincsenek.
    A hangrendszert szeretném jobbra cserélni. Az első hsz. elolvasása után válogattam az összeválogatott komplett szettek között, de a topikot olvasgatva meggyőztem magam, hogy jobban járok, ha veszek egy erősítőt, illetve egy 5.0-s szettet külön (mélyládát a későbbiek során). A következőket néztem ki.
    Erősítőnek az alábbi három közül az egyikre gondoltam:
    - Denon AVR-1513
    - Onkyo TX-SR 313
    - Yamaha HTR-2866
    Erősítőre maximum ezt a 70ezer-75ezer forintot szánnám (illetve erről még később). Használttól nem zárkóznék el, ha azzal jobban járok, ha olcsóbb, annak meg csak örülök. :)) (Pl. Denon 1311-est használtan 50ezer forintért, Yamaha HTR-3063-ast 40ezer forintért láttam használtan, de ezek nem elérhetőek már.) Ezek ismeretében melyik erősítőt ajánlanátok ezek közül, illetve akármilyen másik masinát az értékhatáron belül? Jah, igen, és ide lenne még egy kérdésem: ezeknél az erősítőknél ha jól értelmeztem, megoldható az, hogy hdmi kábellel kötöm össze a laptoppal, majd másik hdmi kábellel az erősítőt a projektorral, és akkor az erősítőre kötött hangrendszeren szól a hang, a projektort pedig vetíti a képet, igaz?
    A kiválasztott erősítőhöz pedig 5.0-s szettet vásárolnék, aztán mint már írtam, később vennék hozzák mélynyomót. Erre a keretet 130ezer forintban határoztam meg, ha tényleg nagyon megérné egy rendszer, maximum 150ezer forintig elmennék. Amiket kinéztem:
    - Dynavoice Magic F-6 EX 5.0 - az itt olvasottak alapján egyelőre ő a befutó
    - Mordaunt Short Carnival 1+6+5C
    - Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0
    Illetve a 150ezres limitbe még befér a Polk Audio TSi 300 + 100 + CS10 vagy a Dynavoice Magic F-7 EX 5.0 . Ezekkel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni (illetve ezeken kívül akármit ajánlhattok, csak én ezeket találtam magamnak).
    Természetesen szeretnék majd elmenni személyesen is meghallgatni őket, de ha valamelyik kevésbé ajánlott, azt ki is lőném, nem rabolom az eladók és a magam idejét sem. Na, szóval egy szép vargabetű után azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy mit ajánlanátok első sorban 130ezer forintig, illetve a két drágább szett megérné-e a plusz pénzt, egyáltalán ilyen erősítő képes-e normálisan meghajtani azokat?
    Illetve ha azt mondanátok, hogy úgysem vágyom sokra és úgyis gagyi levélnehezék az összes, jobban járnék-e egy olcsóbb erősítővel és egy Proson Event 5.0-val?
    Elsőre nagyjából ennyi lettem volna, így is hosszabb és unalmasabb a kelleténél, ha valaki mégis válaszolna, előre is köszönöm! :R

    Üdv.
    Laci

Új hozzászólás Aktív témák