Új hozzászólás Aktív témák

  • BAUZSOLT

    csendes tag

    Sziasztok!

    Korábban kértem a segítségetek erősítő és hangfal(szett) választásban.

    A választás végül egy DENON X1000-es erősítőre, egy pár Mission MX2-re és egy egyszerű Mission MHT (center + 2 bipol sorrund pár) csomagra esett.

    Fentiekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

    Az erősítőnél úgy olvastam, hogy létezik DIRECT és PURE DIRECT hangzás/üzem mód. Nekem csak a DIRECT üzemmódot sikert bekapcsolni a másikat nem. Lehetséges, hogy csak valamilyen bizonyos esetben működik a PURE DIRECT üzemmód? Mondjuk csak analóg bemenet esetén tudja ezt az erősítő? Jelenleg egy LG BP420-as lejátszó van az erősítőre kapcsolva HDMI-vel, egy CD-t csak így tudok most lejátszani. Persze a DLNA és USB csatlakoztatás lehetőségének köszönhetően zenét ezekkel is le tudok játszani, persze ezek minősége megint csak adott, de maga a PURE DIRECT üzemmód, azért érdekelne.

    A másik, hogy a sorrund hangszórókat fel szeretném szerelni a falra, jelenleg banándugókkal van bekötve a hangszórókábel, ami viszont nagyon kiáll, így a falra szerelésnél úgymond útban vannak. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan csatlakozó (mondjuk hajlított banándugó vagy villásdugó), ami nekem ilyen esetre jó lenne, vagy nyugodtan kössem be a két csupasz kábelvéget (esetleg valamilyen módon előkészítve, kelezve) csatlakozó nélkül? (a banándugó nekem a praktikussága miatt volt hasznos, ezért vettem meg minden kábelvégre). Vagy jobb megoldás lenne két falikar, aminek köszönhetően nem is lennének teljesen a falra nyomva a hangszórók (mivel hátsó bass-reflex kialakításúak)? Esetleg tudtok ilyen falikart ajánlani? A gyári felfogatási pontok 19,5 cm-re esnek egymástól, ehhez próbálnék igazodni...

    A harmadik és egyben utolsó kérdésem az lenne, hogy az én rendszeremtől függetlenül, ma egy komolyabb minőségű CD lejátszó és hozzá illó erősítő (jelen példa esetében lehet akár csak sztereó erősítő is), mi a legjobb csatlakoztatási megoldás? Megfelelő minőségű RCA? Coax? HDMI? Ez pusztán csak érdekelne.

    Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák