Új hozzászólás Aktív témák

  • dgabro

    tag

    válasz #09634560 #77437 üzenetére

    Bocs, hogy beleszólok, de szerintem ne vegyétek ki a belépő szintet az első hsz.-ből.

    Van annak ott helye, nekem nagy segítség volt, hogy merre felé induljak el teljesen "süket-némán" :)

    Az már más kérdés, hogy nektek is helyén kell tudni kezelni (és ez a rész pont nem neked szól Sanci, mert sokat segítettél nekem az elején), hogy igenis van akinek megfelel a Denon X500 / Pio 423 erősítő kezdésnek, és nem lesz csalódott, mert nem olyanok az elvárásai mint nektek. Mindenki (vagyis a józanabb fajták) tudják, hogy összesen 100-150 ezerből nem lehet a csúcsra törni, és biztosan lehet a használtak között is jókat kifogni (bár a 3D-s, sok HDMI-s csatival ellátottak között azért én nem tudtam annyit válogatni a használtak között amikor aktuális volt, az 50-60 ezres kategóriában..), de ha valakinek nem ez a célja, akkor igenis jó iránymutatás neki az 1 hsz.-ben leírtak.

    Kicsit ez olyan, mint a plazma topikban leszólni a 250ezres 60-as méretű LG plazmákat. Valóban jóval gyengébb mint, az 50-65-ös Panák (azok 350-800 ezerért), de akinek ennyi pénze van rá, igenis jobban jár vele mint egy LCD-vel, és tudomásul veszi, hogy nem lesz a csúcs minőség az otthonában. Valószínűleg LCD-ről vált aki LG plazma felé nézelődik, és neki igenis nagy öröm lesz, és nem fog csalódni, mert sokkal jobban jár így is. LG plazmáról nem sokan "panaszkodnak" ott (pedig van egy pár tulaj ott is), viszont Pana csúcsról ott is megy egy-két rossz szájízű gondolat, hiszen nagyobb pénzért az ember tényleg tökéletességet vár, és nagyobbat is tud csalódni, míg kevesebb pénzért tudomásul veszi, hogy vannak korlátok. Az analógiát itt úgy értem, hogy az LCD-ről váltás ebben az esetben a TV csipogóiról, a belépő erősítő+hangfalszettre váltás.

    Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a magamfajta kezdőknek szerintem tényleg nagy segítség a belépő szinttel foglalkozás, csak el kell fogadni, hogy bizony van olyan, aki most kezd ismerkedni ezzel az egész házi-mozizással, vagy esetleg nem is annyira mindenvágya a csúcs hangzás, és neki az nem segítség, hogy ááhh 150ért felejtsd el az új komplett rendszert, inkább legyen ennyiért használt sztereo. Amivel egy avatott fül biztos, hogy jobban jár, de egy kezdő nem biztos, hogy azt kapja amit szeretne. Mozizáshoz, egyszerű HDMI kábelezéssel, 3D kutyafülével...

    Nekem is sikerült az itt olvasottak alapján megvenni a Pio-423-at és nagy megelégedettséggel filmezünk vele, tökéletesen kielégíti a belépő igényünket, és biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek még így vele. (egyébként nagy segítség volt már az is, hogy azonnal mondtátok, hogy ne a 323-at vegyem, hiszen nem sok a különbség, és érdemesebb akkor már azt a kb 5.000 Ft-ot rászánni legalább a 423-ra.. <- na ilyen egy kezdőnek a segítség szerintem ezen a szinten, nem az, hogy belinkelünk neki majdnem dupla áron egy sokkal jobb használtat, pontosabban nem csak az a segítség.)

    Persze néhány év múlva talán majd tovább lépünk (ha szükségét érezzük majd), de most nagyon örülünk neki, hogy sok jelentősebb kiadás mellett, sikerült még ezt is beszorítani. Kiváltottam a TV hangját, és sokkal nagyobb élmény a filmezés még így is kicsi pénzből, extra belépő szinten.

    Ha nincs ez a topic, tényleg fogalmam sincs merre indultam volna. Szóval nekem akárhogy nézem, nagy segítség volt.

Új hozzászólás Aktív témák