Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok!

    Olyan megoldással kapcsolatban kérném a tanácsotokat, ami a hálóban lévő TV-m hangját kissé segítene feljavítani.

    Én óriási hangerőre és dinamikára annyira nem hajlok, mert általában mire oda jutok, hogy filmezni kezdek, a hangerő szinte minimumon szól a családtagjaimra való tekintettel.

    Ha a nagy eséllyel nem kihasznált és mellőzhető hangminőségtől eltekintünk, az elsődleges problémám az, hogy a HD filmek többségének DTS a hangja, ezt pedig nem dekódolja a lejátszóm.
    Két lehetőségem van, melyik irányba indulok el:

    - Az egyik az, hogy veszek egy DTS-t tudó hangprojektort, pl. ezt a Pioneert, kb. 55 ezer Ft.

    - A másik pedig az, hogy a két nyugdíjazott, régi Koda 5.0 szettből maradt surround sugárzóim üzembe helyezem, és veszek hozzá egy rendes erősítőt, pl. ezt: szintén Pioneer, szintén kb. 55 ezer Ft.

    A helyzet tehát komoly és igencsak más kategóriát képviselő eszközökről beszélünk.
    Abból próbálok kiindulni, hogy nem tervezem a következő hónapokban a komplett mozim lecserélni, tehát nem akarok belemenni olyan álmodozásokba, hogy egy VSX_329-ből mit lehet kihozni annak ellenére is, hogy belépőkategóriás erősítő, hanem maradjunk abban, hogy 55 ezerem van arra, hogy tudjak DTS-t hallgatni a hálóban, ebből vagy hangprojektort, vagy erősítőt vehetek, de ahhoz csak egy egyszerű hangfalpárom lesz. (persze lehetne DTS-es médialejátszót is venni ennyiért, vagy olcsóbban is, de mivel egy komolyabb lejátszó úgyis tervben van, de az a nappaliba kell, akkor a hálóba még mindig csak a DTS nélküli WD TV kerül majd be, amivel nem leszek előrébb)
    Tényleg érdekelne a véleményetek, már csak azért is, mert fogalmam sincs, mire képes egy ilyen 50-60 ezer körüli hangprojektor manapság. (persze azokból a DTS dekóderrel szerelt meg ritka, mint a fehér holló)

    Előre is köszönöm bármi tanácsotokat, segítségeteket!
    :R

Új hozzászólás Aktív témák