Új hozzászólás Aktív témák

  • brembo

    tag

    Sziasztok!

    Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ezért gondoltam, megosztom a dilemmámat.
    Adott egy 19-20 nm-es nappali, ebben van egy H/K AVR-132 és egy H/K HKTS 11-es kompakt kis házimozi szett. Ennek a mélyládája még a 25 cm-es membránnal szerelt, masszív darab, magát a szettet pedig mozira összességében ebbe a térbe elégnek találom. Viszont zenére ezek a kis szatellitek elég soványak, így arra jutottam, hogy a frontokat cserélem, hogy sztereóban is jobb legyen az eredmény. Első körben cseréltem a fronthoz vezető kábeleket egy vastagabb kácsa rézre, valamint beszereztem egy pár B&W DM601-est. Az eredmény nagyon kellemes lett, zenére sokkal alkalmasabb lett a rendszer. Viszont egy ideje izgatja a fantáziámat, hogy picit részletezőbb hangot kapjak, így elgondolkoztam egy újabb cserén a frontokat illetően. Tudom, hogy szentségtörés, de sztereóban a mélynyomó is támogatja a rendszert, így el tudom képzelni, hogy ez így is maradjon, továbbá azért is gondolkodom polcsugárzókban, mert állóhangfalakat nem tudnék jól elhelyezni a nappaliban.

    Alapvetően ezek jöttek szóba:
    - B&W DM602 S2 (85-95k)
    - Dali Zensor 1 (60k)
    - Dali Lektor 2 (70-80k)
    - esetleg Dali Zensor 5 (ez ugyan álló, de 81-2 cm magas, így elfér a tv állványon is :DDD ) ez picit drágább, de ha annyival jobb, valamennyire rugalmas vagyok.
    Persze más tippre is nyitott vagyok, de a dali dobozokról jókat olvastam, esetleg még a klipsch-ek is érdekesek lehetnek. Egyébként zenében mindenevő vagyok, Katie Meluától Opethig minden jöhet, szóval inkább mindenes sugárzók érdekelnek.

    Köszönöm a tippeket mindenkinek! :R

Új hozzászólás Aktív témák