Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz kenand #97647 üzenetére

    Ez a CAV DP288 vállalható megoldás lenne?

    Adott esetben még akár a surroundokról is lemondanék és csak az álló párost hoznám el. Ha a mélye kiemelkedően jó, akkor egy ilyen nekem jó is lenne a hálóba.

    Valójában ugyanis egyszerre két rendszert építgetek:)

    Megérkezett az új erősítő, a Pio 329-es olcsójános, ezzel lehetővé vált a hálóban való mozizás számomra:)
    Ehhez az erősítőhöz viszont jelenleg nincs hangfalam.

    Első körben végigpórbáltam a jelenleg a lakásban lévő hangfalakkal:
    - Amit első körben a hálóba szántam, lévén használaton kívül van: a Koda 5.0-ás szett surround párosa. Ez minden tekintetben alkalmatlan bármire a surround hangmegszólaltatáson kívül úgy, ahogy van. Az erősítőre kötve frontként alkalmazva semmiben sem javul a hangzás, mintha csak a tv szólna önmagában. Ezt mondjuk nem gondoltam volna azért, de tényleg így van.

    - Következett a nappaliban lévő házimoziban frontként alkalmazott Clarus Charon. Ezzel már megszóltat némi mélyhang is, de alacsony hangerőn hallgatva nem fogtam padlót a hangzástól. Kezdtem úgy érezni, hogy inkább egy subbal párosított soundbart kellett volna vennem az erősítő helyett. (pedig azt hittem egy soundbar hangját lazán verni lehet bármilyen hm erősítő+ stereo hangfal párossal.)

    - Végső próbálkozásként következett a két Koda álló hangfal, ami jelenleg a nappaliban a surround szerepét tölti be.
    Ezzel már egész szép mélyhangok jelentek meg, a Gravity elején a szerelés közben végig hallható morajlás, vagy a csavarbehajtó gép mély dohogása egész szépen jelen volt. A TV hangszórókra átváltva itt már óriási differencia volt az erősítő+hangfal páros javára:)

    Szóval azt hiszem, elértem a célom, aránylag nyugis hangerőn, ami még a mellett alvó családtagokat sem zavarja az alvásban, minőségi hangokkal lehet nézni a filmeket. (egy éve ilyenkor épp a gondtalan filmezés miatt megpróbálkoztam már a fejhallgatós megoldással is. Kezdtem az olcsóbb darabokkal, majd haladtam az egyre drágábbak felé, de rájöttem, hogy rohadt kellemetlen és kényelmetlen úgy feküdni és néha elszunyókálni, hogy a füles kábele útban van, ráadásul maguk a fejhallgatók is kényelmetlenséget okoztak rövid időn belül, vagy nyomták a fülem. Jött egy komoly és drága fülhallgató, az legalább már nem nyomta a fülem, de a kábel itt is problémát okozott. Közben rájöttem, hogy azt sem bírom üvöltetni. Most ezzel a Koda álló párossal normális hangerőn megvan az a mélyhang, ami a jobb fejhallgatókban is volt hasonló hangerőn)
    Nem bírok viszont leállni, mivel jelenleg minden hangfalam eladóban van, így felmerült, a Kodák helyére esetleg érdemes lenne-e egy olyan álló hangfalpárt venni, aminek az oldalába integrált subhangszóró is van. Tudom, ez nem színvonalas megoldás, de talán a célnak tökéletesen megfelelne.

    A fent említett CAV-ok közül a google-s képek szerint van olyan, aminek van az oldalába szerelt sub. (de azt sem tartom kizártnak, hogy a két 20-as mélyközéppel szerelt hangfalak is már vállalható mélyet adnak)

    Köszi szépen a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák