Új hozzászólás Aktív témák

  • MoRT2195

    tag

    Sziasztok!

    Elég új vagyok ezekben a házimozi rendszerekben (és LED/LCD TV-kben), szóval akadt is egy nagy gondom, amit fogalmam sincs, hogy tudnék megoldani. Remélem valaki tud segíteni, mert nem olcsó mulatság volt ez a mostani TV+házimozi vásárlás... :D (Bár koránt sem eleget költöttem rá, mert úgy tűnik, hogy egy 50ezer forintos házimozival kitörölhetem a fenekem.)

    Na szóval, a lényeg: Van egy LG 47LB5610 TV-m. Hozzá vettem egy LG DH4530T házimozit. (A linkeken minden adatot megtaláltok a TV-ről és a házimoziról is.) A házimozit össze akartam dugni a TV-vel, amire sok választásom nem volt, mivel csak HDMI kimenet van rajta. Na össze is dugtam, de nem működött, bárhogy próbáltam beállítani, egyszerűen nem szólalt meg a házimozi. Vagy a TV-n szólt, vagy nem szólt. Mondom jól van, egyelőre azt hagyom, inkább megpróbálom a PS3-mal összedugni. Természetesen az se ment sehogy, csak a PS3-hoz kapott AV kábellel (a PS3-at kötöttem össze a házimozival AV kábellel, a PS3-at a TV-vel pedig HDMI kábellel). Először azt hittem, hogy megvan a tökéletes megoldás, de hát ez így csak 2.1-ben szól, ami nem legjobb. Elég sok időt eltöltöttem azzal, hogy össze-vissza dugdostam a kábeleket, és állítgattam a TV/házimozi/PS3 rendszerét, de azzal még többet, hogy agyaltam a megoldáson, de egyszerűen semmi. Nincs ötletem, hogy lehetne megszólaltatni 5.1-ben ezt a vackot. A fontosabb az lenne, hogy a PS3-at tudjam hallgatni 5,1-ben, mert főként arról nézek filmeket. A TV az másodlagos, de az is jó lenne, ha jó működne. :)

    (Az előbb épp az jutott eszembe, hogy veszek egy ilyen HDMI elosztót, és beledugom a PS3-at, amiből el megy külön HDMI kábelen a házimozihoz, és a TV-hez is. Viszont ez se jó, mert a házimozinak csak HDMI kimenete van, be nem fogad. Próbáltam az előbb is simán a PS3-at összedugni a házimozival HDMI-n, de nem szólt abszolút.) Szóval nekem tényleg nincs ötletem erre. Valaki tudna segíteni ebben? Van valami megoldás erre egyáltalán?

    Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195

Új hozzászólás Aktív témák