Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ribarszki #29167 üzenetére

    Mielőtt lekapnád a fejem: egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet automata kávéfőzővel finom kávét készíteni. Csak az épp nem eszpresszó. Ja: és persze ugyanúgy igényli az automata is a 'tisztességes' kávét. És ezt nem kioktatásból írtam a kérdezőnek, mindössze az általa felvetett igényekre reagáltam:

    "Felmerült, hogy vásároljuk egy klasszikus darálós eszpresszó gépet...Se én, se asszony nem iszik cappuccinót, alapvetően eszpresszó mániásak vagyunk..."

    Amit pedig Te vázoltál fel, az a pocsék és a sznob kategória két szélsőséges példája. Épp csak az arany középútról feledkeztél meg. A Shakti kő nyújtotta hangzásbeli különbség például egyértelműen hit kérdése, a kávé ízbeli különbsége viszont "kézzel fogható" tény.
    A kilós Omnia Classic átlag ára 3700 Ft. Aki az égett, pocsolya ízű robusztát kedveli, annak ideális választás. Ha viszont az Omnia reserve családra célzol, az már valóban jó minőségű, és "véletlenül" még az eredet jelölést sem felejtették el rajtuk feltüntetni. Más kérdés, hogy a kilós ára ~5200 Ft, és ki tudja, hogy mióta áll már a polcon, amikor leveszed róla.

    Én 5 ezerért vásárolom a friss pörkölésű, prémium blendet. Normális, rézkazános, eszpresszó képes kávéfőzőt meg már 100 ezerért lehet venni. Szóval miről is beszélünk? A felhozott példáid nagyon sarkítottak...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák