Új hozzászólás Aktív témák

  • Master_Pubi

    csendes tag

    Sziasztok!

    Légtisztítókkal kapcsolatban kérdeznék, illetve konkrétan a nagyobb (48 négyzetméterre ajánlott) Sharp légtisztítók felől érdeklődnék, mennyire ajánlottak? Megmondom őszintén, próbáltam alaposan körüljárni ezt a témát, s oda jutottam, hogy két márkát "istenítenek" külföldön: a BlueAir-t illetve az IQAir-t.
    A BlueAir 5-600-as sorozata nem lenne rossz, de kicsit mellbe vágott a szűrőcsere gyakorisága és költsége, illetve olvastam olyan panaszt valamelyik készülékükről, hogy folyamatosan veszít a hatékonyságából/teljesítményéből, ahogy a szűrő használódik az idő múlásával. Nem tudom, hogy egy régebbi, konkrét típust (talán az 503-as volt, nem emlékszem pontosan) érint csak ez a probléma, vagy az összes BlueAir modellnél előfordul?
    Az IQAir meg nem beszerezhető itthon, meg amúgy is nagyon drága, így próbáltam valamilyen alternatív készüléket keresni, s így akadtam a Sharp légtisztítókra.
    A Sharp mellet szól a kevesebb vételár, s a ritkább és olcsóbb szűrőbetét csere.
    Viszont, nem ismerem a szervizhátterét, a megbízhatóságát, illetve, ami a legfontosabb, magát a légtisztító teljesítményét. Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
    Nem ragaszkodom a Sharp-hoz egyébként, ha valakinek van jó ötlete, ne tartsa magában! :)
    Daikin-t nem szeretnék az ózonkibocsátása miatt, de az igazat megvallva a Sharp sem győzött meg teljesen ebből a szempontból, valahol olvastam, hogy egy minimális ózontermelése van ennek is, igaz, kevesebb, mint a Daikin-nak.
    Még egy dolog: mivel elég forgalmas út mellett lakom, fontos lenne a kipufogógázok "megszűrése", ha egyáltalán ez lehetséges! (A Sharp leírásában találtam ilyen tulajdonságot, kérdés, mennyire lehet hinni ennek)
    Sajnos, növények használata nem megoldható, macsekok is laknak a házban, s ismerem Őket, milyen kis lükék, az új növényeket előszeretettel legelik, nem kockáztatnék.

    Tehát, a kérdés: Sharp vagy BluAir, esetleg más gyártó?

    Köszi!

    -

Új hozzászólás Aktív témák