Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz peppe79 #52170 üzenetére

    „én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mit mutat: az említett videó az USA-ban készült, tehát kézenfekvő, hogy a mértékegység: részecske/köbláb”
    vs
    "A linkelt oldal egyik képén van egy mértékegység: particle per minute. A számok nagyságrendje összevethető a kézi számlálóéval, így lehet, utóbbinál is ez a mértékegység."
    Na, látod, pont erre gondolok: te csak számokat látsz, de nem érted, hogy mit mérnek.”
    vs
    „Az IQAir készülék 2 másodpercenként vesz mintát, és egy pillanatnyi értéket mutat (részecske/köbláb).”
    Ezt a három gondolatot te írtad le egymás után- Összefoglalom:
    1. mivel a videó az USA-ban készült, azért a IQAir részecske/köbláb egységet mutat,
    2. de én nem értem, mert a gyártó oldalán részecske/perc van,
    3. de a készülék részecske/köbláb.
    Ennek fuss neki még egyszer, hátha sikerül!
    Hogy milyen sűrűn ás milyen technológiával vesz mintát, halál mindegy, leginkább azért, mert még két Sebot linkeltem, egyik sem volt nullás, viszont bármilyen más videót nézel meg Mieléről, az mind nullás. Ráadásul az egész az IBR laboreredményéből indult, ahol a Sebo a kényes ízlésednek is megfelelő méréstechnikával szintén jelentősen szarabb volt, mint a Miele, de persze itt meg kreatívan jönnek az extra érvek, hogy de az egy álló porszívó volt, blablabla.

    „Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az összes, 0.3 mikronnál nagyobb részecskeszámot egy kalap alá veszi, vagyis summa mér!”
    Az ugye megvan, hogy ez tök mindegy, mert amelyik a 0,3 μm-nél nagyobbat átengedi, az a 0,3 μm-ost is átengedi, amelyik meg csak a 0,3 μm-ost engedi át, az nem engedi át a nagyobbakat, tehát arra kijelenthető, hogy kevesebbet enged át, azaz jobban szűr?

    „Ez megint csak egyénfüggő dolog.”
    B+! Ha egy kib.szott porszívóról azt állítja a gyártója, hogy a HEPA13 szintnél jobban szűr a gépe, akkor k.ra mindegy, milyen felépítésű, az IBR és hasonló laborokban azt fogják mérni, mennyi részecske távozik bárhol a gépből.

    „Személy szerint, nekem közvetlenül csak a Vorwerkkel van tapasztalatom, abból használtam már mindkét kivitelt.
    A hagyományos porszívó ott jobban szűr.”
    Látod, ez egy különbség a Vorwerk és a Miele között. A Miele minden porszívója tömített, így ha HEPA-szűrőt raksz beléjük, akkor mindegyik éppen úgy szűr. Nem is értem, hogy a fenébe akarod megmagyarázni. Ez egy standard, aminek pontos leírása van. Ami annak megfelel, az megkapja a minősítést. Továbbra is: mi a t.köm nehéz egy állóporszívót úgy megtervezni, hogy az jó legyen? Érdekes, a Miele ránézésre megoldotta, hogy a levegő a szívócsőből a szájánál tömített porzsákba megy, onnan a tömített belső térből a motorszűrőn és a motorházon át a tömített keretű HEPA-szűrőhöz, onnan pedig vissza a helyiségbe. Mi olyan rohadt nehéz ezen?
    „A légáram egyenes vonalú, csak a HEPA-szűrőnél törik meg.”
    A lónak a véreres szerszámát! Ha úgy lenne, ahogy szeretnéd, hogy legyen, akkor a legolcsóbb, legszutykabb porszívónál is csak elég lenne a végén egy HEPA-szűrő és nem is készülhetnének olyan videók, amik azt mutatják, sokszor még HEPA-nak hazudott porszívók orrán-száján dől a por.
    „Pont ezért lett volna korrekt, ha állóporszívót hasonlítanak össze állóporszívóval! Vagy nem?”
    Az a videó elkerülte a figyelmedet, amiben éppen egy Miele U1 (álló) és egy, az általad linkelthez igencsak hasonló Dyson „versenyez”? A Miele csereérett HEPA-val is majdnem nullára megy, a Dyson meg zsír új HEPA-val is olyan tol, mint egy Ракета, holott mindkét verziója Certified asthma & allergy friendly és Certified by the Asthma and Allergy Foundation of America.
    „Álló kivitelről lévén szó, itt a burkolatra ható erők miatt, a tömítés nem olyan tökéletes, mint a hagyományos porszívóknál”
    Indíthatnál meseoktató tanfolyamot. A burkolatra ható erők között a legfontosabb a zár. A többi süketelés.
    Próbálok különbséget felfedezni a DC65 és az Big Ball Animal 2 között. Segíts már, légyszi, én nem látok!
    „Erről már nem cikkeztek. :) Na, ennyit a korrektségről”
    Hát, nagyon cuki vagy, hogy még azt sem veszed észre, milyen sz.rba ugrottál fejest! :DDD
    Kicsit nézd már meg, miről volt eddig szó (segítek: HEPA, hiszen az általad elsőre linkelt IBR-teszt HEPA-szűrős gépekről szól) és milyen porszívókról szól linkelt teszteredmény (három non-HEPA: Miele AirClean50 szűrő, Miele AirClean szűrő, Dyson Dyson Post Filter; a Hoover és a Shark HEPA-szűrővel is szar). Tehát akkor ki is nem korrekt, ki nem érti, miről van szó?

    „Az viszont annál inkább, hogy az a srác téged meggyőzőtt”
    Engem viszont nem lepett meg, hogy figyelmetlenül olvasol. Nem először és nem utoljára.

    „Ez tévedés! Az S-Class nem magasabb "kategóriájú" szűrő.”
    Ezt viszont a Sebo gyártójával beszéld meg, ők az oldalukon ezt állítják, ahogy az linkeltem is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák