Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz #48613632 #59399 üzenetére

    Az a baj, hogy sokan az ajánlásaikban nem a pénztárca felől közelítik meg a témát. Még pontosabban... a saját anyagi lehetőségeikkel mérnek minden esetben.

    Teljesen nyilvánvaló, hogy itt havi nettó sok százezres-milliós jövedelemmel rendelkező fórumtagok ajánlgatnak állandó jelleggel csúcstechnikát gyakran olyan honpolgároknak, akik egy családot havi bruttó ~200-300 ezer forintból tartanak el.

    Azt kellene megérteni, hogy aki hónap végére jó eséllyel maximum 5.000 forintot tud megtakarítani (ha éppen nem nullázta le a családi kasszát a számlák kifizetésével), és éppen az elromlott régi vasalója helyett akar újat venni, annak hiába ajánlgatjátok a 20-40 ezer forintos Philips gőzállomást helyette, mert "csak az a jó minőség", a többi pedig "ócska".

    Még az sem érv, hogy ha az 5.000 forintos "ócskát" választja, akkor évente vehet újat abból az "ócskából", mert mindig elromlik, de akkor már "jobban jár egyszerre kifizetni 20-40 ezret a jóra, ami évekig kiszolgálja"... De ha egyszerűen nem tud annyit kifizetni egyszerre, akkor mit tegyen?

    Persze tudom... vegyen fel hitelt a gőzállomásra, igaz? Aztán legközelebb pedig a fél milliós MIELE mosógépre, 20 év törlesztéssel... Hát hová vezet ez?

    Nyilvánvaló, hogy a témában egy kicsit is jártas ember tudja, hogy manapság a műszaki cikkek piacán egyébként nagy általánosságban tényleg a méregdrága az, ami minőséget és tartósságot jelenti (már sajnos ez is egyre kevésbé), de akinek a pénztárcája nem teszi lehetővé, hogy ilyet vegyen, az nincsen kisegítve az olyan hozzászólásokkal, hogy "ha nem hallgatsz ránk, akkor vegyél, amit akarsz, de aztán ne panaszkodj!"

    Azon tanakodom, hogy az empátia, a megértés, és az objektivitás vajon hol és miért veszett el....

    Remélem, sikerül megtalálnia mindnyájunknak az új évben!

    Jó egészséget Nektek, és minden jót kívánok 2021-re is!

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák