Új hozzászólás Aktív témák

  • magicbox

    senior tag

    válasz csocsoszán #3920 üzenetére

    Szia!

    Még a Mate 8 fórumból ismerjük egymást :) Csak te Mi Mix-re (ha jól emlékszem) én meg Mate 9-re váltottam.

    Természetesen kérdezek és olvasok előtte.Mondjuk az nem vicces, hogy nem tudsz visszaállni az 5-ös droidra :(

    A fórumot szépen lassan végig olvasom, mondjuk aki ide téved és elolvassa a leírtakat, akkor tuti nem veszi meg a lejátszót :))

    Szép lassan összeáll bennem a kép a lejátszóval és az esetleges hiányosságaival/hibáival kapcsolatban. Mondjuk ezek jó része engem konkrétan még nem érint, vagy nem is érdekel. Pld. azért mert nincs 4K-s tv-m, 3D semmilyen szinten nem érdekel. Nem vagyok házimozi rajongó, egy audiophile 2.1-es rendszert használok, ha komolyabb hangot szeretnék. Egy stúdió minőségű hangkártyát fogok használni a lejátszóhoz, ami külső DAC-ként is használható. Nekem csak sima lekevert sztereó hang kell S/PDIF-en. A lejátszó simán HDMI-n a TV-re lesz kötve.

    A lejatszo.hu-n az utolsó 1.1.0-ás fw-t javasolták (igaz a baloldali usb nem megy), de azt tartják a legkiforrottabb fw-nek. Wallposter funkció még kezdetleges, de azt megoldom KODI-val, amit csak front end-ként szeretnék használni.

    Szóval azt érzem az "egyszerűbb" felhasználókhoz tartozom. A régi tulajoktól szeretnék kérdezni.

    Már csak a fhd tv-m miatt is, csak 720/1080-as mkv vagy mp4 rippeket (filmek, sorozatok) nézek, azokból is a fellelhető legjobb minőségűeket. Mindig, már előre leszedett és ellenőrzött felirattal. A film név és a felirat név természetesen egyezik. Szinkronnal soha nem nézek filmet, az eredeti hangot szeretem. Teljesen jogosan kérdezhetitek, akkor miért ezt a lejátszót választottam. Egyszerű, az Imprex képjavítás, Spotify és a fhd-s YouTube miatt.

    A felhasználói szokásaimat leírva, milyen beállításokat javasolnátok a lejátszón, hogy az általam használt formátumok, a legjobb minőségben fussanak, röccenések és akadások (svenkelés közben) nélkül. Itt többen írták, hogy 1080p/60Hz fixen, 24p kikapcsolva. Ez valós?

    A Spotify-t play-ről leszedve, vagy KODI kiegészítőként érdemes használni inkább? A YouTube-nál ugyanez a kérdésem. FLAC fájlokhoz milyen lejátszót/megoldást javasolnátok? Foobar-t használok a telefonomon.

    Ami aggaszt, az a egymásra futó feliratok, ha túl sok a szöveg. Ez a 5-ös verziókon is van, vagy csak a 7.0-tól? A másik az automatikus kódolás felismerés hiánya. Ez miatt kérdeztem korábban, hogy melyik kódolást "kultiválja" a lejátszó, mert a WDTV-n is volt olyan időszak, hogy, csak a UTF-8-as feliratokat kezelte normálisan a lejátszó, és akkor is kalapos ű,ő volt, de legalább mindegyik ment.

    A lejátszó nálam gigabites router-re lesz kötve LAN-on keresztül. A filmek 2 db. külső USB-s HDD-n vannak, egy táppal rendelkező hub-on, ne a lejátszót terheljék az áramfelvétellel. Minden USB3-as. Mit javasoltok a PC-ről a külső vinyókra való másoláshoz, amivel a leggyorsabb sebességet érhetném el? És ehhez a Total Commander-t szeretném használni :)

    Elvileg kedden kapom meg a Q5-t, szeretnék felkészült lenni, amennyire lehet persze... Minden segítséget előre is nagyon szépen köszönök! :R

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

Új hozzászólás Aktív témák