Új hozzászólás Aktív témák

  • DonJoee

    tag

    válasz gulupeti #1347 üzenetére

    Szintén 65A7500F:

    Nem tudom, én a hangjával meg vagyok elégedve (nyilván a beleépített technikával összhangba hozva az elvárásaimat). Sikerült jól is beállítani.

    Betekintési szög: Ez most olyan, hogy ne nézz oldalról LCD TV-t. Az autó kormánya is nehezebben érhető el a hátsó ülésről, a pedálok kezelése meg egyenesen macerás... Megvan az a nagyjából 30-40 fokos tartomány (a képernyő középvonalától számítva balra-jobbra 15-20 fok), ahonnan még tökéletesnek mondható az élmény. Aki ennél szélebbre szorult, az így járt. De nem csak Hisense tévén, hanem bármelyik másik LCD-panelesen is.

    A mozgásjavító funkciók tényleg átjavítják (néha) a gyors mozgást utánhúzósról blokkosan ugrálósra. De az a vicces, hogy ezt sokkal gyakrabban veszem észre a feleségem LG tévéjén.
    Próbáljatok nézni valamit, amin függőleges, relatíve nagy kontrasztú csíkok haladnak jobbról balra. Mondjuk egy felhőkarcoló előtt akcióznak vagy a főhős bámul ki az autó oldalablakából egy erdőre stb. Az ilyen csíkok előtt mozgó valamik (ember keze, fegyver torkolattüze, eldobott hokedli mittudomén stb.) kiprovokálják a szoftverből a kis blokkokat. Most már, hogy mondtam, biztosan nem fogjátok szem elől téveszteni őket... :DDD Szintén: nem csak Hisense tévén!

    HDMI: a kis Nintendo Switch konzol szépen bekapcsolja a tévét alvó módból, de kikapcsolni már nem tudja. Majd ezen még dolgozom, mert nem próbáltam ki minden variációt.
    Viszont az általam annyira hajtott "játék-módra" nincs szükség, nem laggol a kép se lassú (pl. Minecraft) se gyors (pl. Grid autóverseny) képmozgásokkal operáló játéknál. De a kép az így bekapcsolva maradt "simításoknak" köszönhetően szerintem szebb. Játék-módban pixelesebb és fakóbb az egész kép. De biztos 20 helyett 12 ns a válaszidő... :)

    Remote-freeze (nem reagál a távirányítóra) nekem eddig csak egyszer volt. Konnektorból kihúzás-visszadugás segített rajta. (A gyerek előző, Sony tévéjét egy-másfél naponta kellett ezzel Windows95-módszerrel újraindítani, 3-4 naponta pedig az "internetes tartalom letöltése"-funkcióval feléleszteni a vezetékes kapcsolatot, hogy legyen Youtube. It's a Sony...I mean: it WAS :P )

    Én néztem rajta pár órányi tévéadást, HD és SD egyaránt volt (DIGI kábel van). A szappanopera-effektust hamar megszoktam, tök újnak tűnnek így a régi filmek. :D
    Viszont az SD nekem nem tűnik annyira vészesnek. Nem a szokásos pixelhányás, valamit csak erőlködik vele a proci és a szoftver. Nem full HD de már nem is VHS-DVD minőség. Talán a 720p alatt mondanám valamivel. Szóval nem kell elkapcsolnom az SD-csatornáról 2 perc múlva, mert nem bírja a gyomrom. (vagy az én gyomrom erős? :D Nem, láttam már xar SD-adást, ez nem ilyen)

    Kifejezetten olcsó tévét kerestem kifejezetten nagy képátlóval, kifejezetten fejlett funkciókkal. Igen, ez a "meleg hó" vagy a "gyors Trabant" esete. De úgy néz ki, hogy megtaláltam. Eddig oké... :)

    "Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Új hozzászólás Aktív témák