Új hozzászólás Aktív témák

  • c64fanhun

    tag

    Sziasztok!
    Csináltam egy kisebb hülyeséget, ezt szeretném házi barkáccsal orvosolni, amennyire lehet.
    Van nekem egy laptopom: Asus x541mav, sima kis celeron 4gb ram, 120-as ssd, programozáshoz, sulis dolgokhoz, netezéshez használom csak.
    akartam csinálni hozzá egy "power bankot", csakhogy ezzel az volt a gond, hogy ami dc dugót használtam, annak fordítva van a pozitív-negatívja (kívül a pozitív), és a laptop töltőn szereplő 19V-tal küldtem meg, viszont mivel ez fordítva volt, megsült a töltésvezérlő.
    Akksiról megy, de nem tölt, ha töltő be van dugva, az op rendszer is jelzi, meg a led is, hogy ez bizony töldődik, de közben mégsem. Megmértem, a töltő ugyan úgy leadja a 19 voltot, a dc csatlakozó is felveszi az alaplapon de semmi. Ha egy éjszakán rajt hagytam akkor is.
    Azt találtam ki, hogy veszek egy 3-as bmw 18650 töltő modult, minden akksit ugyan úgy rákötögetek, és így talán működni is fog a dolog. Garancia nincs rá, meg semmi szóval ilyen gondom nincs. Viszont a bms modulhoz kapcsolódó tápegység a kérdéses. Van ugye az alap Asus töltő, az 19V 1,75A, illetve van nekem egy led 12V 3A tápom. Melyiket lenne érdemesebb használnom? Ha az Asust, akkor step-down dc dc converterrel le kéne nyomnom 12-re a 19V-ot, viszont mégis csak minőségibb táp, mint az a vacak kínai.
    Plusz ha ez az Asusos téma lenne, akkor nem lenne gond, hogy a step down converter csak 3A-t tud?
    [link]
    [link]
    [link]

    Ezekről lenne szó, ha step down-t használjak, akkor melyiket?
    Ennek az egésznek a beépítéséhez lenne hely bőven, mert nincs odd a gépben, de a helye ott van.
    Bocsánat a gyenge fogalmazásért, de nem vagyok a téma nagy szakértője, és nagyon köszönöm a segítségeket!
    Új alaplapot nem akarok bele, szállítással együtt 13 ezerért találtam neten, de maga a laptop volt 15 ismerőstől, szóval inkább mókolnék :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák