Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Dr. Szilikát #89623 üzenetére

    A digitálisban elég sokban már mikrokontrolleres PID szabályzás van. Bár annak szerintem pákánál nagyobb jelentősége van, mivel ott a környezeti behatás nagyobb a hőfokra, mikor a hegyet hozzáérintem valamihez.
    Nálunk a melóhelyen hozzáférek egy hasonló analóg gordak-hoz, de ott a levegő és a hőfok állítás is egy 1-8-ig tartó skála, nem lehet tudni hány fokos szeretne lenni az a levegő. Az általad linkeltnél legalább valami fokok oda vannak írva, de kérdéses hogy mennyire közelít a valósághoz. Szívesen látnám, ha legalább egy hőfok mérő lenne benne.
    A digitálisnál meg beállítom a fokot, és remélhetőleg az közel annyi is lesz.
    A három programozható hőfok nem rossz, valamelyiknél olyant is olvastam, hogy tud olyant is, hogy a három értéket külön-külön beállított ideig tudja egymás után kapcsolni.

    De igazán
    a hőlégfúvónak még nincs is akkora jelentősége, szinte bármelyikkel lehet kisebb javításokat csinálni. Ami fontos, az az előmelegítő asztal. Ha csatlakozót cserélnél, vagy hűtőfelületes alkatrészt vagy BGA-t kell forrasztani, ott szinte elengedhetetlen, a szép, probléma/sérülés mentes munkához. Néha öröm nézni, hogy csak a hőlégfúvóval melegítve hogy csavarodik a panel, olvad az alkatrész...
    Olyant mondjuk külön is lehet kapni, páka/légfúvó nélkül, de egybe szettek is vannak.
    Kicsiben ilyesmi, amihez saját szabályzást lehet építeni: [link]
    Van egyszerű szabályozott: [link]
    Méretesebb: [link]
    Árakat nem válogattam, csak gyors keresés volt, nyilván esetleg lehet alkalmasabbat találni.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák