Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    Sziasztok!
    HP 245 G8 széria. Anno volt egy felvetésem a bekapcsoló gombot illetően. [link]
    Szeptember óta nem jött elő a fent jelzett hiba, vagy érdekes jelenség az adott gépnél.
    Az elmúlt két hétben viszont megint ezzel a jelenséggel adták ide, hogy megint "nem jó" és random kikapcsol és nem tudják bekapcsolni.
    Megint neki álltam tesztelni a gombját. Vagy 50-szer bekapcsol-leállít, minden féle permutációban. Mindig bekapcsolt, érdekes módon.
    Majd másnap magam mellé tettem teljesen feltöltve, 3-4 órát ott volt (akksiról) és figyeltem hátha kikapcsol. Úgy kb. 50%-os merültségnél kikapcsoltam, haza mentem. Vittem magammal, majd otthon be akartam kapcsolni. Nem, egy istennek nem akart bekapcsolni. Se akksiról, se tápról. A töltés jelző led pirosan világított. Egész addig nem tudtam elindítani, amíg a töltés jelző led fehérre nem váltott. Ekkor is csak a bekapcs gomb hosszú nyomásával. Ezután feltöltött rendesen és megint lehetett ki-be kapcsolni. Minden féle képpen.
    Felvetődött bennem a kérdés, hogy az akksi nem közli a valós adatokat magáról a Win10 felé? Ki van lőve minden az energia beállításokban. Nincs hibernálás, nincs altatás. Kritikus 5 vagy 10% (nem tudom most pontosan) szintnél van a kikapcsolás beállítva.
    Viszont az az érdekes, hogy ezt a szintet a Win10 szerint a tálca jelző ikon szerint meg sem közelítjük.
    A noti garanciás még. Viszont sok szervízórát kéne rá szánni, hogy ez elő jöjjön. Én rászántam vagy 10 órát összesen. Azzal nem leszünk előrébb, ha egy-két hétre beadjuk, majd visszadják, hogy semmi baja.
    Finomítsak az energia beállításokon?
    Ami miatt kétségek közt vagyok, az a tény. Hogy van még másik kettő ilyen notink, más beszerzésből. Ugyan ilyen beállításokkal és azok nem produkálják ezt a jelenséget.
    Lehet ez vissza jelző elektronika hiba?

Új hozzászólás Aktív témák