Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz donjohnson #121426 üzenetére

    Van másnál lehetőségem erre, kipróbálom majd.

    Nemrég most egy gyenge próbálkozásnak kipróbáltam azt, hogy a TPFC-nek csak 70 foknál engedem bekapcsolni a hűtést. Hát oda is felkúszik simán. :D

    Másik opció, hogy újrapasztázom, hátha. Harmadik opció, hogy valamilyen aktív hűtésű notipadot veszek vagy csinálok, ami hangtalan -- ellentétben a P16 legkisebb ventifokozatával, ami sajnos kicsit sípol 1800 RPM-en, ez a bajom. Jó lenne ha esetleg ilyen 1000 RPM-re be lehetne lőni, de ez nem opció. Vagy valamilyen módon kap a noti egy hangszigetelést. :DDD

    Természetesen az is egy opció, hogy megszokom, legrosszabb esetben ez lesz, azért egyáltalán nem olyan nagy probléma ez, mint amilyennek beállítom. Csak eddig egy teljesen hangtalan asztali gépem volt. :)

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy dVGA-s P16s vagy P16v is ilyen-e. Vagyishogy az szinte biztos, hogy ezeknél is a külső monitor dVGA-ról megy, de hogy azok a notik vajon elbírják-e passzívan?

    További érdekesség, hogy az Alder Lake prociból négyféle die van:

    1. Alder Lake-S (desktop) 8P + 8E + 32 EU
    2. Alder Lake-S (budget desktop) 6P + 0E + 32 EU
    3. Alder Lake-P (mobile) 6P + 8E + 96 EU
    4. Alder Lake-M (ultra mobile) 2P + 8E + 96 EU

    Az U (15W) procik használják az ultra mobile lapkát, a P (28W) és H (45W) procik a sima mobile-t, és a HX (55W) meg sima desktop lapkát. Szóval ez kvázi asztali. Emellett még van WM690 chipset (pl ECC miatt), ami elvileg 4.7 watt TDP, szóval fűt nekünk még ez is, persze nem ennyivel, de akár. :D Lehet egy sima H procival jobb a helyzet dGPU mellett, de nem azért mert az 10 wattal kevesebb, hanem mert nincs workstation chipset és ez laptopba szánt lapka, ellentétben a HX-szel, ami eredetileg desktop.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák