Új hozzászólás Aktív témák

  • scarbantia

    aktív tag

    válasz Dhampir #51086 üzenetére

    15.6"-os 16:9-es panelből van mindenféle jó, ott a HP dreamcolor IPS panelje, meg a W510-től felfelé a FHD csodaTN, ami az AdobeRGB 95%-át tudja, de mindegyiknek csak 1080px a magassága.

    16:10-ben meg úgy néz ki, hogy van kb. 100e Ft-ért fényes retina panel, aztán van a Dell-eknél is viszonylag ritka WUXGA RGB LED panel, ami tud 100% Adobe RGB lefedettséget, cserébe az is fényes, így meglehetősen felejtős, ha nem lehet mit kezdeni vele, és van néhány matt panel 72-75%-os NTSC(kb akkora mint az Adobe RGB) színtér lefedettséggel, szintén WUXGA, és 2CCFL háttérvilágítása van, ami fogalmam sincs miben jobb az single változatnál. (gondolom nagyobb betekintési szög, egyenletesebb háttérvilágítás)

    Az LG-Philips honlapján van egy PDF, amiben szerepel egy LP154WU2 panel, amelynél 72%-os Color Gamut (Color Saturation-t ír de az baromság) van megadva. Sajnos régebbi paneleket nem találtam.
    Viszont ez a panelszám megegyezik azokkal, amiket korábban találtam a panelook oldalán, tehát ott jól van feltüntetve a színtér, csak különböző kötőjeles végződésekkel van 3 féle is.

    Mi a jobb? Egy hagyományos háttérvilágítású MATT 72%-os NTSC(?) színterű panel, vagy egy fényes RGB LED-es 100% Adobe RGB lefedettségű? Ha lehet fóliázni, akkor az utóbbi, bár az annyira nem meggyőző.

    Hát egyelőre ennyit a 16:10-es panelekről, de úgy néz ki, hogy nem reménytelen a T61p/W500-as gépekből grafikai munkára alkalmas gépeket faragni.

    Nyilván élőben nem láttam a fent említett paneleket, csak fórumleírásokat, összehasonlító fotókat és specifikációkat néztem, de így messziről egész jónak tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák