Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz HSM #76052 üzenetére

    De, pontosan ezt mondod, hogy a szar az nem is szar, hanem használható, csak kompromisszummal.
    Minden használható, kompromisszummal! :U De a cél az, hogy minél kevesebb kompromisszumot kössön az ember legalább business gép vásárlásakor.

    "Én a T410-esem Samu 1440*900-as paneljén csináltam elég sok mindent. Volt rajta programozás, képnézegetés, excel, word, netezés, PDF-ek, még filmnézés is, szóval elég sokféle, és a betekintési szögek miatti morgolódáson kívül más bajom nem volt vele."
    Én meg VGA monitoron olvastam lemezújságokat és játszottam Duke Nukemet 60Hz-en, és jó volt. De aztán lett jobb, és feltűnt, hogy az valójában szar volt. De jaja, használható. Popóm kitörölhetem a "használható" dolgokkal, elavult technológiát modern gépekbe pakolni pedig tenyérbemászó még akkor is, ha "lehet rajta dolgozni".
    Még egyszer: nem mindegy, hogy úgy dolgozol vele, hogy "hát, épp megfelel a célra, ha nincs jobb", vagy úgy, hogy élmény ránézni.

    "Ha rám céloztál, hogy "azért jó a trágya", mert elképzelésem sincs, milyen egy jó, az sem állja meg a helyét, itt van egy..."
    Te mondtad, hogy vidáman eldolgozgatsz egy 6bites tn-en (vagy tudomisén, mi van a T410-ben), arra próbálok rávilágítani, hogy a piac nem belőled áll, akinek notiba megfelel a közepesen rossz képminőség, mert ott van mellette a külső monitor.

    "Jössz ezzel a Core-M-el... Ezzel mit csináljak? Egyfelől drága (300 dollár csak a proci [link]), és még évekig az is marad, másfelől 4,5W TDP-vel? Oké, hogy rövid feladatokban gyors, mivel turbózik, de utána? Marad 0,8-1,2Ghz? Azzal meg mit lehet csinálni? Nem sokat. Én is le tudom korlátozni a 35W-os Sandy Bridge i7-em 1,2Ghz-re, úgy a komplett package power 8,5W Cinebench alatt.."
    Akkor ebből megint csak az következik, hogyha a fogyasztás eddig is jó volt rendszerszinten, és az új, erősebb CPU-k sem fogyasztanak annyival többet (azért ezt erősen kétlem, de ok), nem látom értelmét emiatt megvágni a képminőséget.

    "Jó, értem, hogy finoman sávos, de attól még szerintem használható."
    Abban sem értek egyet, hogy egy üzleti notebooknak képminőségre többet kéne tudnia. Egy üzleti notebooknál (legalábbis amikkel én tapasztaltam felhasználások) ott éppen tökmindegy volt, sávos-e, vagy milyen színtartományt tud, vagy milyen a betekintési szöge. Ahol ez számít, leginkább a fotók nézegetése, filmek nézése, vagy ahol ezek előkerülhetnek (FB, YT meg hasonlók). Valahogy a cégeknél, ahol jártam, nem ez volt a jellemző felhasználás.
    Egészen más egy tablet, amit írsz is, ami elsősorban tartalomfogyasztó, ráadásul erősen kép/videó tartalmakat fogyasztó eszköz. Remélem, átmegy a difi....

    Hát neked finoman sávos, nekem meg használhatatlanul. Ugye, ki mire használná. És akkor itt jön be, hogy a legnagyobb közönségnek úgy lehet megfelelni, ha normális kijelzővel szerelik a vasat. Mert az annak is jó, aki igénytelen, meg annak is, aki nem, mert pl fotókat szerkesztene. Hogy arra ott a desktop? Meg azt úgyse út közben? Dede, majd azt a vásárló eldönti.
    Közben meg a difiről: Jézusom, akkor az előző hozzászólásomból vastaggal:
    A noti pedig a fogyasztás mellett tartalom alkotására is alkalmas kell legyen.

    Elmondom, én mit láttam cégeknél. Titkárnő, low-end dolgozó 1280x1024-en csapatja a Wordöt, Excelt, Facebookot, a főnök és a közvetlenül aládolgozók végzik a munkát rendes vassal. Nagyjából ezt láttam a kormányhivatalos melómnál és utána multinál is.
    Mivel üzleti típus topikjában vagyunk, feltételezhető, hogy nem azért vesz egy cég x darab ilyen vasat, hogy a hr-esek Facebook-kémkedjenek rajta, hanem azért, mert esetleg mozgás közben kéne vágni/szerkeszteni/prezentálni stb. És itt lesz nagyon nem mindegy, hogy mennyire invertálódik ez a rohadék, és hány tucat sávot tudok szabad szemmel megszámolni egy színátmenetnél.

    "Én pedig éppen a dokkolóban látom az ideális megoldást. Rendes méret, minőség, "akármekkora" fogyasztás, rendes ergonómia, a notiban meg lehet gyengébb minőségű (azért ne a leggagyibb) panel, csak fogyasszon minél kevesebbet, mert a töltés az akksiban nagy kincs."
    Mármint mire látod a megoldást a dokkolóban? A jó kijelzőre? Sosem láttam még kijelzős dokkolót. ;]
    De amúgy nem, nem a külső monitor a megoldás az elvárható képminőségre, hanem az, hogy normális panelt kap a vas.
    Elképzelem ahogy valami fotós/videós/grafikus elmegy ügyfélhez tervezni vagy prezentálni valamit, és mondja neki, hogy hát bocs, ennek csak otthon a dokkon a 637246789incses ípéesemen van normális képe, úgyhogy kérem pont szemből nézze a munkám, illetve legalább két méterről, hogy a színátmenet se legyen látható, de ha így nem felel meg, jöjjön át hozzám, van ípées, és sör! :D

    Mivel gyanítom, most sem fog átmenni amit írok, ezért vissza a kezdeti soraidra, amikre reagáltam, és tényleg nagyon egyszerűsítve:
    "Én csak azt nem értemi, miért akar mindenki jó kijelzőt notebookba. Notebookba alacsony fogyasztású kijelző kell, nem nagy betekintési szögű, meg csodaszínű."

    - Mert az emberek szeretik, ha valami szép. Mert ami szép, általában jó is. Ami jó, többnyire hasznos.
    - Mert a 21. században élünk, és a technológia adott.
    - Mert a business class drága!
    - Mert egyre többen szoknak meg otthon jó monitorokat, amik elől élvenyúzás a legtöbb noti elé ülni!
    - Mert az embereket nem érdekli, mennyit fogyaszt a kijelző, míg kibír vele pár órát a gép (és kibír, jó kijelzővel is, láttunk már egypár olyan típust ;) )

    És az én bónuszkérdésem: miért akar valaki rossz kijelzőt notebookba?
    Te mintádra, szerintem: Notebbokba tökmindegyfogyasztású kijelző kell, körülbelül végtelen betekintési szögekkel (hisz mobileszköz, gyakran nézzük, nézik változatos szögekből), és elfogadható színtérrel (hogy legyen értelme is a mobilitásnak, munkára. Nem csak 1-2 alap munkára, amilyen a fehér háttéren fekete betűk :U ).

    Amúgy meg ha szétnézel a topikban, állandóan előkerül, hogy az emberek, még a laikusabbak is, váltanának normális kijelzőkre.. többek itt fél laptopok árát költötték ebayes kísérletezésre és farigcsálásra, hogy affs-t, ips-t varázsoljanak a gépeikbe 12"-15"-ig... nem véletlen..

Új hozzászólás Aktív témák