Új hozzászólás Aktív témák

  • metal01

    őstag

    Alulfeszelős témában kérnék egy kis infót. (Visszaolvastam, de ezt nem találtam.)

    orichalcos kolléga írásában olvastam: "Amennyiben sikerült elérnünk az adott szorzóhoz tartozó legalacsonyabb VID értéket, úgy a "Profiles" résznél vegyük ki a pipát a megadott szorzó elől a pipát és következhet az egyel kisebb szorzóhoz tartozó feszültség csökkentése, amit az előbb leírt módszer szerint csináljunk végig. Ezek után az összes többi szorzóval csináljuk ugyanezt, csak előtte ne felejtsük el kivenni a pipát a magasabb szorzó elől.

    Amennyiben megvan a legalacsonyabb szorzóhoz tartozó legalacsonyabb kitesztelt VID értékünk is, úgy tegyük vissza az összes pipát a többi szorzóhoz."

    Ezt tényleg mindenki végigcsinálja? Azaz minden szorzónál külön próbálgatja a VID-eket? Ez azt jelentené az olvasatomban, hogy szorzónként kellene neki nyomatni egy kb. 2 órás Prime-ot, hogy kiderüljön ha gond van. (Ez kb. egy fél-egy napos játék.)

    Én eddig csak a legnagyobb szorzót állítottam be és a többit hagytam, hogy az "Auto Adjust intermediate-states VIDs" lője be. Szépen lépcsőzetesen beállította a kisebb szorzókat.

    IDA-t nem lőttem be soha, mert ha jól tudom, csak egy szálon tudja a max. órajelet kezelni BIOS mókolás nélkül és hát sokkal nagyobb fesz kell neki, mint az eggyel kisebb szorzónál, valamint nem is nagyon stabil. Ellenben nem hoz túl sokat a konyhára pluszban... A SLFM pedig nálam latency-t okoz a zene/film/YT-nál. Nálam pl. az RMClock ugyanazt a VID-et rendeli a SLFM-hez is mint az eggyel nagyobb szorzóhoz. Így nem értem a lényegét igazán. Frekiben kevesebb lesz a SLFM, de feszültségben ugyanaz, mint az eggyel nagyobb (első) szorzó.

    Én SLFM és IDA nélkül használtam/haszhálom az RMClock-ot a legnagyobb szorzót belőve manuálisan, a többit az "Auto Adjust intermediate-states VIDs"-re bízom. Működik rendesen, de kiváncsi vagyok, hogy mit lehetne még belőni, hogy még jobb legyen a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák