Új hozzászólás Aktív témák

  • Fel

    addikt

    válasz Paca2 #9619 üzenetére

    Csak röviden, a saját meglátásaim:

    Proci fesz sok (bár nem tudjuk pontosan milyen is a CPU VID-je), de ennyi fesz a legtöbbnek már 4GHz-hez is sok. (Ne tedd 1,38-ra...!) (Sok neki az 1,3+V, ezeket a 45nm-es procikat nem erre tervezték Intelék. Ellentétben az AMD-s K10.5 procikkal, ezeknek nem csak a fogyasztása nő meg jelentősen a szivárgó áramtól, hanem bizony jelentősen csökken az élettartamuk is.)

    FSB to NB hagyd Auto-n, inkább a Ramok feszültségét állítsd (elvileg ugyanazt éred el mindkettővel, de ha a kettő nem egyezik az gond lehet).

    A többi, ramokra vonatkozó beállítást inkább hagyd Auto-n. (Beleértve az AI Clock T-t is)

    CPU PLL, elégnek kell lennie az 1,50V-nak
    FSB Term V. ez szintén sok, rakd inkább 1,2-re esetleg 1,25 max.
    NB szintén sok, 1,3V fölé nem érdemes nagyon menni, mert nagyon melegszik az alaplap miatta. (Legtöbbször 1,3V alatt is elszaladgálnak a Q9550-ek)
    SB-nek szintén nem kell emelni, nem szól bele a CPU órajelébe.

    Load Line Calibration: bekapcsolni
    CPU Spread Spect. Disabled

    Aztán nem tudjuk még azt sem mekkora órajelet szeretnél kihozni belőle, de saját tapasztalat alapján, az Asus lapokban 400+ FSB-nél már bizony kell állítgatni a CPU GTL Ref-eket is. Ezeknek a belövése macerásnak tűnhet. Ha emeled a FSB Term Volt-et, akkor ezekkel mindig utána kell menni. Pl. nálam a stabil 471MHz-es fsbhez +40mV-ot kellett adni a CPU GTL Refekhez.

    És még van egy dolog... a lapod X48-as, az pedig nem nagyon szeresse a magas FSB-t Quadokkal... Én a helyedben letesztelgetném mire van szükség 400MHz-es FSBhez, majd ezután kezdeném el emelgetni az órajelet 5MHz-es lépcsőkben (FSB).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák