Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Sziasztok!

    Teljesen új vagyok iPhone fronton, nézzétek el nekem, ha triviális dolgot kérdezek.

    A szituáció a következő: feladatban kaptam, hogy a főnökség egyik tagjának készülékéről költözzek át egy teljesen új, szűz készülékre. Eddig semmi probléma, iTunes mentéssel kívántam megoldani a feladatot. Csak hogy, az itunes mentés lehetősége titkosítva van, ami azt jelenti, hogy backupot tudok ugyan a telefonról készíteni, jelszó hiányában azonban visszatölteni azt az új készüléken már nem tudom. A jelszavas backup lehetőségnél a checkboxot megint csak nem tudom kivenni a jelszavazás elől iTunes-ban, mert akkor is kéri a jelszót. Azt a jelszót, amit senki nem állított be, senki nem emlékszik rá, stb...
    AppleID jelszava, illetve a készülék jelkódja természetesen megvan, és működik is.

    Kérdés 1: van-e lehetőségem rá, hogy a jelszavazott biztonsági mentést úgy töltsem fel az új készülékre, hogy ne kérjen jelszót, cserébe elfelejtheti az eltárolt hitelesítő adatokat, majd megadjuk újra.

    Kérdés 2: ha az előző út nem járható, a telefonon belül van-e lehetőség a biztonsági mentés módjának változtatására, különös tekintettel a jelszó kikapcsolására? Esetleg ugyanez iTunes alatt? Az eddigi mentések nyugodtan elveszhetnek, pláne, mert azon a számítógépen még nem is készült mentés a készülékről. Másik számítógépre is felraktam az iTunes-t, bejelentkeztem az ID-vel, de a biztonsági mentés lehetőség már itt is jelszavasra van állítva, gondolom, a készülék tárolja ezt el.

    Kérdés 3: Amennyiben ez sem megoldható, van-e lehetőség a most elkészített, de a helyzet miatt jelszavazott mentés törésére?

    Kérdés 4: Mindezek hiányában hogyan tudnám az alkalmazás beállításokat is átvinni a készülékre?

    Kérdés 5: Leszedtem a DCIM mappát a képekkel a korábbi iPhone-ról, de az újra már nem engedi visszatölteni a rendszer, Windows fájlmásolással legalábbis biztosan nem. Van valami kerülő út? Az iCloud gondolom, megoldás lenne, ami végső soron nem probléma, mert kibővítjük átmenetileg az online tárhelyet, de mivel 20GB-nyi képről van szó, egyszerűbb lenne offline megoldani a dolgot. Az összefoglalóban írtok Wi-Fi-n keresztüli másolásról, így lehet mozgatni a képeket is?

    Kérdés 6: beszinkronizáltam a kulcskarikát is az iCloudban, ez átviszi az appokban tárolt hitelesítési adatokat?

    Köszönöm a segítségeteket előre is, és elnézést, ha triviális kérdésekkel bombázom a közösséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák