Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    Nem akarok tovább görgetni a témát, de nem tudom megállni, hogy ne szóljak bele.

    Ilyen fórumokban ezelőtt 20-25 évvel azért kezdünk el írogatni, hogy segítsük egymást. Nem volt fikázva senki a nyelvtudása vagy nem tudása miatt. Azért regeltünk a fórumokra, mert rendelkeztünk olyan tudással, amivel mások nem. A segítségnyújtás szórakozást jelentett számunkra, mivel olyan kérdéseket kaptunk amiknek a megoldása szellemi kihívást jelentett.
    Azt gondolom, hogy ez még most is áll. Akinek ez problémát jelent, az kereshet magának másféle szórakozást minden további nélkül.

    A nyelvtudásról: lehet, hogy a kolléga németül beszél folyékonyan vagy franciául. Mérnökökkel dolgozom és én is látom ezt a generációs problémát.
    A fiatalok kiesnek az iskolapadból és tudás, tapasztalat nélkül belevágnak a közepébe. Jó, ha az iskolában annyi tudás ragadt rájuk az angolon kívül, hogy képesek legyenek önállóan problémát megoldani. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ebben a tekintetben egyre rosszabb a felhozatal. Nagyképűség határtalan, tudás még alap szinten is kihívásokkal küzd. És az első pofon alkalmával az öregebb a hibás, hogy nem készítette őt fel. Mindenki hibás csak ők nem.

    Aki meg a saját anyanyelvét lenézi... nos, itt meg mi buktunk meg, hogy ilyen alakokat neveltünk.

    Szóval, vagy szellemi kihívásnak és szórakozásnak tekintjük az itteni diskurzusokat, vagy lehet más szórakozást is találni. Szerintem...

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák