Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz spidersoft #14344 üzenetére

    Ez a megoldás nagyon rossz, ha egy-két elem megjelenését szeretnénk manipulálni egy weboldalon, akkor nem az oldal TELJES tartalmát cserélgetjük, hanem kifejezetten azt az egy-két elemet módosítjuk, amiről szó van, és lehetőleg nem a tiédhez hasonló string-buherálásokkal, kikommentezésekkel: ha már CSS-sel elvileg nem megoldható a probléma (egyébként de), és JavaScriptes módosításokra van szükség, akkor épp erre való a DOM-manipulálás.
    Egyébként jelen esetben extension segítségével elvileg megoldható szimplán CSS-sel is a bal oldali oldalsáv eltüntetése, csak - Blink extensionök esetén pl. - a manifest.json fájlban meghatározható módon illeszteni kell a megfelelő URL-mintákra az egyes aloldalakat ([link], [link]), és attól függően injektálni az oldalakba a megfelelő saját stylesheetet. Az illeszkedő oldalaknál pedig a mintához meghatározott CSS-fájlban megadni a #left elemre (és ehhez igazítva egyéb elemekre is) az adott stílust.

    Ha a Te példádnál maradunk, JavaScriptes megoldással a kommentezős bohóckodás helyett pl. ez jobb lenne (és még számtalan egyéb megoldás létezik):
    document.getElementById('left').style.display = "none";
    A hidden osztály hozzáadása azért nem elegendő, mert a left id-ra már van egy display-re vonatkozó stílus-meghatározás, és az "erősebb". Igazából jobb a stílusokat CSS-ben meghatározni, aztán JavaScripttel maximum a megfelelő osztályokat/azonosítókat/attribútumokat hozzácsapni, hogy a stílusfájlokban definiált szabályok érvényre jussanak. Szóval amit én mutattam, az sem elegáns megoldása a problémának (hiszen a JavaScript-kódba erőltetek stílus-meghatározást, ami elvileg a CSS területe lenne), de az általad mutatottnál mindenképpen jobb, rövidsége miatt mutattam alternatív megoldásként, mert ez nem az a topic. :)

    (#14341) Argos83:
    "Böngésző cash törlés"
    A gyorsítótárat (cache) nem készpénzben mérik. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák