Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Rimuru #17035 üzenetére

    Hát, nincs ingyen, de amúgy nem feltétlenül lassú. Csak valami idióta elterjesztette azt a hülyeséget, hogy a sima polling* is push, pedig nagyon nem. :D Igazából három féle megoldás van, ami push / realtime értesítőnek tektinhető):

    (*polling: kvázi a szerver DDOS-olása kérésekkel, hogy vanemá' valami új.)

    1. Long polling: ha nincs változás, akkor a szerver nem azt válaszolja, hogy nincs változás, hanem várakoztatja a klienst, szóval nyitva marad a kapcsolat. Ha valami változás van (új privát, stb), akkor akkor abbahagyja a várakoztatást, s megküldi a válaszban hogy mi történt. Ezek után viszont újra vissza kell kapcsolódni, szóval értesítésenként újra kell építeni a kapcsolatot, nem optimális.

    2. SSE (Server Side Events): ez már okosabb. Gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző, csak nem kell újraépíteni a kapcsolatot, mert a válasznak egy stream, azaz sosincs vége. Ez lesz valószínűleg, a legtöbb böngésző támogatja már.

    3. WebSocket: ez nagyon elegáns, mert egy rendes fullduplex (kétirányú) kapcsolat. De az előzőekkel szemben nem HTTP-t használ, szóval egy kisebb rémálom megvalósítani. Annyit meg nem ér.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák