-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
Nekem is van indukciós adapterem. A Brikkát, majd a Bacchit szoktam ilyen főzőlapon használni, de a tapasztalatom az, hogy óvatosan kezelendő a dolog, mert többször is előfordult, hogy a főzőlap túlmelegedett és letiltott, mivel az adapter lemezről a kis felületű kávéfőzők nem tudták a hőt megfelelően elvenni, pedig az átmérőhöz ajánlott legközelebbi méretű az adapter, és a főzőlapot sem járattam csúcsra.
Vettem aztán egy kerámialapot, ezzel most tuti.[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #67019 üzenetére
Van benn egy mikrokapcsoló, ami elindítja az őrlést, ha fogy a kávé a dózerból, így garantálva, hogy soha ne tudjál frissen őrölt kávét inni. Nagyon pörgős kell, legyen a hely, hogy ez ne menjen az elkészült kávé minőségének a rovására.
[ Szerkesztve ]
-
-
bluesfan
tag
válasz mdav88 #67084 üzenetére
Egyetértek. Jól megépített gép ez. Nekem pl. kimondottan szimpatikus a belső rézcsövezés. Feltett szándékom, hogy a Victorián is ki fogom váltani a belső, nagy nyomású tefloncsöveket rézre. A múltkor, pont kilyukadt az egyik, ami a gőzgombhoz megy. Kész szerencse, hogy nem vágta tönkre a vezérlő elektronikát, mert pont arra felé sprickolta a vizet.
-
bluesfan
tag
Egy itteni fórumos kollégától átvettem egy 4 féle Hasbean blendből álló csomagot.
Elsőnek a Black Tower nevűt bontottam fel. Ezt tudta belőle elsőre kihozni a Bacchi: -
-
bluesfan
tag
-
bluesfan
tag
Egyik barátom hozott egyszer egy hasonló darálót, hogy nézzem meg, mi lehet a baja, mert az anyukája csak mákot darált vele. Szétszedtem, aztán másfél órán át puceváltam a belesült mákot, de teljesen maradéktalanul így sem sikerült kitakarítani. Szerintem ilyen magas fordulatú eszközök nem alkalmasak olajos termények(mák, dió) őrlésére, nem véletlenül készülnek erre a célra kézi hajtányok.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Bazsee71 #68311 üzenetére
Megkövezhet érte, aki akar, de mi reggelente tejes italt iszunk gyomorkímélés címén, délután presszót. Sokkal jobban esik ez reggel, de a tejen át is durván érezhető a kávéfajták közti különbség, pedig mindig jó alapanyagból készül a lé.
(#68326) fragola.6035: Frenchpress tejhab és a gőzölt közt ég és föld a különbség, de tudom, hogy ez nem fő motívum.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68643 üzenetére
Sajnos nem tudom, de ezért : Már csak ez hiányozna a boldogságomhoz. irigyellek.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68664 üzenetére
Remélem, nem bántódtál meg, nem szarkazmusnak szántam.
Én tényleg azt az állapotot irigylem, amikor már csak egy csepptálca rács hiányzik a teljességhez.[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68684 üzenetére
Akkó jó!
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68700 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek. Csak azért vettem az E verziót, mert dózerest nem akartam, több vari meg nincs.
Az érintős kezelőfelület inkább zavar, mint nem. Egyszerűen a falra mászok, amikor véletlenül hozzáérek és elindul. Főleg, ha bab is van benne.
Az őrleménye viszont jó. -
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #68730 üzenetére
Szerintem csak akkor szór nagyon, ha kiveszi az ember az antisztatizáló rácsot.
-
bluesfan
tag
válasz PeterAgos #68992 üzenetére
A régebbi modelleknél olvastam hasonló problémáról, az újaknál nincs büdi műanyag szaga. Ennek ellenére a Gildán én is kiváltottam a gyárit, de a Victorián, ahogy Te is tudod, csak a vízszint érzékelő kiiktatásával lehet másik tartályt használni. Azért töröm a fejem egy trükkös megoldáson.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz Agostino #69550 üzenetére
Román Brikkáknál nem jellemző, de előforduló hiba, hogy a kazán felső éle nincs síkban a szűrőkosárral, így a tömítés ellenére sem zár tökéletesen. A hiba orvosolható. Ha ez a baj és érzel magadban elég affinitást, egy finom csiszolóvásznat tegyél egy sík felületre és a kosarat behelyezve az alsó részbe fejtetőn óvatosan, gyakran ellenőrizve síkba tudod csiszolni. A hangsúly az óvatosan szón van, mert könnyen el lehet miacsudázni a puha alumíniumot, tehát csak saját felelősségre és csak, ha ez a hiba forrása.
-
bluesfan
tag
-
-
bluesfan
tag
válasz Agostino #69991 üzenetére
Én a Renekához viszonyítva írtam, + ízlés dolga is. A gép gyári kosarához képest mindkettő nagyságrenddel jobb. Egyiket sem dobnám ki, mert mindegyik produktuma szerethető. Nem érzek fényévnyi különbséget, egyszerűen más a végeredmény, ami nekem általában jobban ízlik a Renekából.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
Bárki, akit érdekelhet:
A Comandante őrlő nagyon ott van a szeren. Még csak ismerkedünk, de ami elsőre is feltűnik, az a nagyon korrekt megépítettség. Az eszpresszó finomság lazán megy neki,(kb. 40mp/18g) de ízekről még korai lenne nyilatkozni.
Az első benyomások tehát abszolút pozitívak. -
bluesfan
tag
válasz jack B. #70329 üzenetére
Ha az őrlőt mondjuk 90 körül értékeljük akkor a kávégép 120 lenne. Ennyiért szerintem sokkal jobb vétel pl. zolnagy kolléga eladó Brasiliája, vagy egy szanaszéjjel maxolt GC, bár ezek nem gyári állapotúak, hanem módosított, belepiszkált gépek, mégis a kávégépek ferrarija( másfél decis bojler, 57-es kosár) a kanyarban sincs hozzájuk képest.
[ Szerkesztve ]
-
bluesfan
tag
válasz SoundON #70431 üzenetére
A Brikkát hideg vízzel etetjük(lásd Kalmár ide vonatkozó videoját!). Hogy a szelepet kitekered-e, annak semmi jelentősége, mert csak a tömegével operál. Ha nem zár jól, mert esetleg felkeményedett a bent lévő gumi, megpróbálhatod egy kis élelmiszeripari szilikonzsírral vékonyan bekenni. Inkább az őrlemény finomságával, mennyiséggel és a főzőlap hőmérsékletével próbálj játszani, de mindig csak egyesével csináld a változtatásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs