-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
A Pali sem ment teljesen mellé. Simán csak Pál
Ha rendben van a lefolyási idő, és a gép/daráló is ok akkor csak a kávé lehet döglött, de nagyon. Nekem még a Bellarom arabica is cremás volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz avirid #50377 üzenetére
Ez így nem igaz. Ha van lehetőséged akkor pidet bele minél előbb. Nem új változót kapsz (a hőfokod jelenleg sem fix), de befolyásoéhatod a folyamatot, nem kullogsz az események után. Persze dönthetsz úgy, hogy szívatod magad. Amint lesz egy pid a gépben rájössz, mennyire irányíthatatlan is volt a dolog előtte.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Annál is inkább, mert pár vendéget elijesztettünk. Szegények meglátták hányan tolonganak bent inkább nem jöttek be. Bár lehet legközelebb a kíváncsiság beviszi őket.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz levytee #50452 üzenetére
Kicsit zsúfolt nap után benézek, és mit látok? Hozzászólás hegyek. Már attól tartottam megkérdezte valaki, milyen vizet használjon
Kösz az elismerő szavakat, az igazság az, hogy azért szedtem fel a darálót a konyhapultról (a szilikon lap fél év alatt szinte egybeolvadt a pultal, volt 10 perc mire elengedett teljesen), és a teljes vuduarzenált is azért cuccoltam el a Macskakőbe, mert hasonló összejöveteleken valahogy mindig hiányzott valami, ahhoz, hogy hozzam az otthoni eredményt, vagy legalábbis hasonlót. Most nem volt mentség, még az orrcseppes üvegecském is ott volt
A Pavonik viszont kicsit több figyelmet érdemeltek volna, hiszen egy kicsit ellopta a showt a Cremina. Szegényekre mire belőttük a darálót, már nagyon túlmelegedtek, semmilyen hőmérséklet visszajelzés nélkül meg esélyünk sem volt, hogy megfelelő mértékben hűtsük vissza őket (a hidegvizes borogatás gyorsan előkerült a Creminára is, de ez nem volt meglepő). A nyomáskapcsolós Pavoni egy fejhőmérővel viszont kéne tudja hozni a Cremina végeredményét elméletileg, de sajnos ilyen nem volt jelen, így ez az elmélet gyakorlatban való kipróbálása elmaradt.
Szegény Caravel esetében meg hiányzott valaki aki használt ilyen gépet huzamosabb ideig. A ROK meg egész érdekes jelenség, lehet lecserélem rá a Brikkát az utazó szettben (már ha rászánom magam a Kinu M47megvételére), minennapi használatra viszont nem kéne.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem lehet, hogy bedöglött? Akkor szokott ilyen lenni, a Casino Mocca kávéival rendszeresen megjártam az üvegezés előtt én is. Lehet kéne pár mézesüveg neked is. Amit a Cremina kihozott Vasárnap elsőre belőle az nem volt rossz, kicsit a hőmérséklettel kellett volna lejjebb menni még, de messze nem volt citromlé.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz avirid #50542 üzenetére
Ha a Dalmayr bejött próbáld ki a Pacific PinUp-ot. Ha kicsit sok hőt kap sem tragédia, és igencsak finom, ha összeállnak a csillagok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha ittál valah savanyú kávét, szorozd kettővel, emeld négyzetre, és lesz némi összehasonlítási alapod a Dalmayrral Legalábbis amit egyszer a kolléga behozott, és beletettük az automatába az kb a pörkölt citrommag szintjét hozta
A PinUpot épp azért ajánlottam, mert emlékeim szerint nem büntetett azonnal, és kellmesen savas is volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #50619 üzenetére
A luxé eltér a szokásos tartályos rendszertől. Tartály nélkül direkt a szűrőkön átfolyó vizet kapod, aminek egy része megkerüli a szűrőrendszer nagy ellenálású szűrőit. (különben csak nagyon alacsony lenne a vízhozam). Így nem pang a víz a tartályban, cserében a víz egy része elkerül pár szűrőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #50646 üzenetére
Az Appricot illusion kb annyira volt csókos, mint a Choco Madness. Azzal pedig, hogy Tobee lefagyasztotta, és most veszi elő végképp nem tud más mit kezdeni. (tudom, hogy ott volt a smiley, de azt is, hogy minden viccnek van valóságalapja).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz eesiknes #50714 üzenetére
Még kis kocogtatással sem tömöríted? Nekem kb 15 g ment bele közepes pörkölésű kávéból. 18g-ot nem mértem soha. A daráló nem Hario véletlenül. Nekem a Mini mill tudott ilyen elképesztő mértékben egyenetlen őrleményt adni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #50790 üzenetére
Ezt most komolyan mondod? Ha csak nem 2015 vagy újabb modell akkor jobb a babynél (rendes opv, fém ház stb). Vihető, ha működik, és nem az új modell.
Sinisi: azt azért tedd hozzá, hogy egy Classic úgy ahogy van használható, a Pid sokat dob rajta, az összes többi tuning bár hasznos, hosszú ideig nélkülözhető.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #50815 üzenetére
Én is
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz vicces #50829 üzenetére
Aki látta az őrleményét, annak nincs kétsége affelől, hogy semmire sem jó, csak szükségmegoldásnak. Kinu, Lido, Feldgrind, Handground stb alatt én nem vennék kézi őrlőt, de ezek mindegyike drágább a Graefnél. Ugyanitt Mini mill eladó
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #50840 üzenetére
Egyik sem. Online mindenik rendelhető.
Parci: nem olvastam még ilyent. A Kinu mögött valamilyen szinten tudtommal a Graef áll, a vevők általában légedettek vele, de messze nem adtak el annyit mint Lido-t (van néhány év előnye). Egyelőre kivárok, bújom a Home Baristát.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #50919 üzenetére
Én nyaralósnak vettem a mini millt a brikka mellé. Nem kell gyakran, de egyre többször gondolok arra, hogy kivágom és kipróbálok valami mást a felsoroltakból. Nem vagyok kézi daráló szakértő, de nem zavar ha dolgozni kell a reggeli kávéért
EK/nem EK: a hagyományos mosópor (daráló) a Baratza Encore volt. Egy darab külföldi teszt volt ahol próbálták, ott ez jött ki, meg is lepődtek a végereményen. Ha vége az aktuális Arabica kávékóstoló körnek akkor otthon minden adott, hogy a saját darálóm darálmányával megnézzem mi történik pár nap alatt egy lezárt üvegben. Az eredeti teszt egyébként filterre volt, nem espresszóra.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Hát ez a nagy kérdés. Megcsinálták a tesztet valakik, lehozta Daráló podcast, azóta ezen pörögnek elég sokan. Hogy a legtöbb kis daráló sok finom szemcséje annyira hazavágja az őrlemény, hogy a légmentesen zárt EK őrlemény négy naposan sem rosszabb, háromnaposan meg jobb. Sok ember esetében adott a lehetőség, hogy kipróbálja, de senki nem ismételte meg eddig. Ha filtereznék, tuti megismételtem volna már, csak a magam kedvéért, de nagyon nem értek a filterkávéhoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha ételbe szeretnéd, akkor fontos az íze nem? Mert ha igen akkor az alpfelvetésed (tiszta robuszta kell) téves. Ha csak nem használsz 200 ft/l-es főzőbort a boros receptjeidhez, mert akkor mehet. A koffeinport kell neked, nem ad hozzá a finom sütihez mellékízt, csak valaki el ne patkoljon ha megszalad az adag
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Feleségem teázik, egy időben én is rendszeresen teáztam, ma már ritkábban. Filterestől sokat ne várj, de két jó kávéskanál fekete tea, 3 percet áztatva ízre sem rossz, és állja a sarat a presszóval.
Parci: mi lett a dupla pides QM Aquavivával?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Mivel Paljocnak saját pörkölőüzeme van, saját zöld robusztával amit kedve szerint megpörkölhet, így nem kell neki eljuttatnod a kávét. Postaköltség rájön, a robi ára nem húzós, és mint írta ingyé' ledarálja neked.
Én még olyan embert akit 5g fekete teából készített ital nem pörget fel nem láttam, bár 5-7g robuszta elrágcsálva az biztosan odaver keményen. Abból minden mg koffein felszívódik, míg kávékészítéskor közel sem.U.I. tényleg fejezd be a trollkodást, semmi szükség rá
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Én ittam öcsémnél pár napig. Meg lehetett inni, de rendes espressonak nem nevezném, az egyes kávék ízét meg eltakarja a Nespresso íz. Karácsonyra kaptak 80 Colonna kapszulát (egy espresso és egy hosszúkávés csomag), a kávé nagyon ízlett nekik, bár a gépük némelyikkel megszenvedett. Nespesso esetén a Colonna féle "espresso inspires drink" megfogalmazás áll közel az igazsághoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
[link] - eladó Cremina az usában. Újszerűnek hirdeti, de rozsdásodik az oldala. Ennek is jól felment az ára
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem is azért tettem be, hogy valaki innen megvegye. Az elektronika benne egy fűtőszál és egy izzó, nem lenne gond, de nagyon elszállt az ára. Egy éve 1000 usd körül voltak a szép állapotúak, itt üeg 1000 €. Most meg ilyen eszetlen áron megy.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz odipapa #51041 üzenetére
Igen, szemesként osztjuk szét. De azért ez már a ló másik oldala. Attól függ mivel készíted. Szarvasival, kotyogóval nincs nagy különbség.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #51092 üzenetére
Pedig logikus. A sötétebb pörkölésben kevesebb a víz, és porózusabb is. Ugyanaz a szárazanyagmennyiség több helyet foglal.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz meander #51104 üzenetére
[link] - itt egy rövid videó a kotyogó viselkedéséről a külömböző módszerek használata esetén. Kávéfüggő, hogy hidegebb vagy melegebb víz kell neki.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz bikebutcher #51108 üzenetére
1. A fagyasztott kávét teljesen más darálóbeállítással kell darálni mint ugyanazt a kávét szobahőmérsékleten, így nem csoda, hogy amint melegedett folyamatosan állítani kellett.
2. Ha kiveszel valamit a fagyasztóból arra másodpercek alatt kiccsapódik a pára, így mondhatni a lehető legrosszabb ötlet volt kibontani a fagyott mézesüveget kibontani és hidegen átönteni, így a fagyasztás előnyeit elvesztetted, viszont élvezted minden hátrányát. Ha a fagyasztott kávét melegítenéd akkor lezárva, lassan tedd, és csak akkor nyisd ki ha már szobahőmérsékletű. Így is behozza a lemaradását öregedésnben elég gyorsan (pár nap max, de lehet annyi sem) és adaráló áléás is lényegesen finomabb kell majd legyen mint a fagyasztott bab esetén.Radiator #51107: ízlés kérdése, nameg kávé kérdése is. Ha a brikka aljába teszed fel a vizet forrni, akkor biztosan melegebb víz éri a kávét. Ha csak meleg vízzel öntöd fel (nem forróval) vsz semmit nem befolyásol, csak hamarább lesz kávéd. Ha kevesebb a víz, alacsonyabb hőmérsékleten megy át a kávén, ha magasabb hőmérsékletet akarsz akko több víz kell. Lehet vele játszani, és egyértelműen kőbe vésni azt, hogy így kell csinálni, nem lehet.
Kofferbivaly #51112: az alubojlert is azért marja meg a brittás víz mert folyamatosan benne van. A kotyogónak szerintem tökmindegy arra a két percre.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz adri0716 #51111 üzenetére
Próbáld meg a kavekorzo.hu automatás topicját, itt nincs sok tapasztalat automta gépekkel. Garanciás gépet meg nem próbálgatnám otthon, nézze meg a szervíz. Ha a férjednek mindegy mi ébreszti reggel, akkor jó lehet tartalékba egy kotyogó. Az automaták elég szervízigényesek tudnak lenni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Köze nincs a fagyasztott (fagyasztóból kivéve rögtön darált) és a zacskós állásnaj egymáshoz. Többet kell állítanom mintha egy világos pörkölésről sötétre váltanék. Érdekes, gőzöm nincs mi lehet az oka, ha másnál nem így van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Engem nagyon érdekelt volna, mert tervezek venni egyet, de nem tudok ott lenni. Leírhatnád a tapasztalataid, mint egyetlen Kinu tulaj az országban
SzuMe: nálam a Cremina bojlere is 120C-os. Bár más a rendszer, nyomást meg én sem mérek, de van rá táblázat, hogy milyen nyomáshoz milyen hőmérsékletű víz tartozik.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz #13880064 #51258 üzenetére
Nem magyaráz bele senki semmit a görbébe, csak ennek függvényében lehet használni, alkalmazkodni az adott kávéhoz. Mutatja mit kell csinálnod, hogy hidegebb vagy melegebb víz érje a pogácsát. Amit még nem mért Gábor, az a vízmennyiség hatása a hőmérsékletre. Ha túltöltöd vízzel, sokkal forróbb is lesz a víz mikor áttör.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Vannak jó kézi darálók persze, de ez kezdett divat lenni, így az áruk sem alacsony. Helor 101, Kinu M38, LidoE, Kommandante, Handground hogy csak a legismertebbeket említsem. De ezek mindegyike a Graef fölött van árban (még a Kinu is, amit jóformán a Graef gyárt)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Az Amigost nem ismerem, de a ,Hausbrandt Venezia-65% Arabica kávét semennyiért nem venném meg, nerm hogy 8000 Ft/kg -ért.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #51328 üzenetére
Mint látvány tetszik. Mint kávé? Már nem vagyok annyira biztos. Ittam pár finomat anit így el kellett húzni, de mindig találtam jobb beállítást normál lefolyással. De elsősorban élvezeti cikk ez is, nehogy már mi mondjuk meg, hogy szeresd Kinagyítva a képet, olyan mint egy tojásrántotta
Fagyasztás: ha fagyszt az emberfia akkor csakis adagonként érdemes, és bontás után azonnal daráld.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz #13880064 #51361 üzenetére
Pedig pont erről szól a "kávéhoz való alkalmazkodás". Mivel ha minden más azonos, akkor a kávét érő víz hőmérsékletének változása okozza az eltérést. Lesz aminek ez a jó, meg lesz aminek az, bár én Brikkán feladtam a kísérletezést, hideg víz, egy jól bevált klasszik kávé bőven elég nyaralásra. Évközben meg asszony használja vendégeknek Omniával, ha nem vagyok otthon.
Seherezádé: anyósom ragaszkodik hozzá (van neki egy 1 személyes) mivel tejjel isszák a kávét, kapott pár éve egy mukka expresst, azóta is a szekrényben pihen. Karácsonykor vittem magammal fél kg Columbiai kávét (ajándékba kaptam, másfél éves, otthon nem próbáltam), és a harioval darálva egész iható volt az apámék kis bialettijén, anyósnál meg ihatatlan volt amíg egyszer én nem töltöttem fel vízzel. A biztonsági szelep alatt pár mm-ig töltve az íze gyakorlatilag ugyanaz volt, mint a kis Bialettin. Következtetés: a Seherezádét sem kell szidni, megfelelően használva nem annyira ihatatlan, mint gondolnánk. Az biztos, hogy minden ismerősöm úgy használja a kotyeszt, hogy a bojler tele vízzel, rá a kosár, az kiszorít valamennyit, de pár mm víz még van a kosár aljában, és megy bele a kávé. Úgy persze hogy szar.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Az alsó fotón már eléggé kráteresedik a jobb oldala. Mivel elég olcsón vetted, simán belefér egy új bojler, az AVX-nél elég olcsón mérik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Szívás tud lenni egy tömítéscsere ezeken az öreg vasakon. A dugattyúszártömítés cseréjekor én is szétvágtam az elsőt, nem volt őszinte a mosolyom. Szerencsére másnapra hozott Gábor újat, de ha rendelnem kellett volna a valahonnan az óceán túlpartjáról, nem lett volna őszinte a moslyom.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz timbookedtwo #51408 üzenetére
Öcsémnek ugyanez volt a tapasztalata a kapszulákkal, azt írta, néha félt, hogy eltőrik a gépben valami annyira erőssen kellett nyomni, hogy átszúrja. A kávé hosszát beállítottad? Mert ekéggé más mennyiséget kell a Colonna kapszuláknál beállítani az optimális hatás eléréséhez. - már elérhető a komposztálható kapszula a Colonnánál.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz weinmaker #51438 üzenetére
A Catlert is ugyanazon a hőfokon használtad mint a Gaggiát? (Bocsánat ha benne van a videóban, de a héten nem lesz lehetőségem megnézni)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #51440 üzenetére
Meg kell fűzni Paljocot
Weinmaker: köszönöm a választ. Érdekes a dolog, már csak azért is mert a fejfűtés miatt azonos hőfokon a Catlertől várnék sötétebb cremát, esetleg megégett kávét. Nem olyan egyszerű ez a dolog mint sokan gondoltuk.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Sokszorost nem, de egy hangyalábnyit igen. Szerintem itt mindenki a Catler győzelmére fogadott volna.
Mikor Szegedre levittem a Creminát (meg volt ott egy Strietmann is) a legtöbbünknek a kis karosok által készített kávé jobban ízlett mint a La Marzocco Shot brewer által készített. Nem azért mert jobb volt, hanem mert az a szirupos sokkal sűrűbb ital amit a kis karosok adtak, elsőre levette a többséget a lábáról. A két szakavatottab ember aki ott volt viszont vakon is a SB eredményét részesítette előnyben. Ettől még nem gondolnám, hogy a Cremina vagy a Strietmann jobb kávét készítene, sőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen