-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Igaz, hogy a CM mindig jó (ha mégsem és citromlé jön akkor meg hajlamos az ember a tudását és gépparkját hibáztatni, hisz többnyire tényleg az a szűk keresztmetszet) de más árkategória. Még Paljoc is drágább.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
vTamas35 #62748 üzenetére
Szerintem is csak akkor van gáz, ha zacskóban fagyasztod. A felületre kicsapódó pára amint kijön a darálóból arra nem elég, hogy a statikus feltöltődést megakadályozza. Simán tovább eláll mint szobahőmérsékleten,bár van ami így sem bírja hetekig (bár az egyetlen amivel így jártam az nem feissen ment az üvegecskékbe).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
titusz248 #62759 üzenetére
Ez nálam abban merül ki, hogy nem mérek előre. Teletöltöm az üvegeket, és kimére amikor kell, a maradék megy vissza a fagyóba. Ha több féle kávé van, a saját zacskója is megy az üvegekkel egy szatyorba, és arra írom a daráló állást, kimérendő kávé tömegét, és a hőfokot. Feleségem megszokta, de a vendégek tudnak csodálkozni
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Könnyen lehet, hogy más hőfokon lesz a legjobb a fagyasztott mint a szobahőmérsékleten tárolt. Darálni is más beállítással kell. A végeredmény a fontos, ha tetszik fojtasd, ha nem jön be hagyd a csudába, és tárold adagonként szétosztva szobahőmérsékleten.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
bandras83 #62795 üzenetére
Gondoltam rá, de soha nem próbáltam. Gondolom valahol a kettő között lesz az eltarthatóság ideje is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Németül nem értek, angolul keresni a típusra most nincs időm, de ha hőcserélős (heat exchanger) akkor ilyen igénybevételre felejtős. Ha dual bojler (vagy bojler+thermoblock) akkor hajrá nem mondom, hogy ár/érték arányban tökéletes választás, de időtálló, és jó kávét ad. A friss alapanyag ide is alapkövetelmény.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
freaghill #62872 üzenetére
A kézi darálók közül a Skerton plus v. Pro mint abszolút belépő szint, elektromos darálók közül kúpos őrlőművel rendelkezők jók (15000f+). Propelleres olcsó darálók semmiképpen nem jók. Én egy Graef 702-t vennék.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
Rush77 #62892 üzenetére
Picit nagyobb, de két adagnál több nem megy a kicsibe, az szerintem ok. Fölösleges újat venni egy próbával sokat nem veszíthetsz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Beelőzte a Gaggia a Silviát az ajánlottsági listán? Az új GC nem jó, az ok, de egy két éves Silvia egy két éves Classic ellen.... hát nem is tudom. (Inkább egy 40 éves Cremina
)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
mtgabor007 #62954 üzenetére
2015-ben volt változás a Gaggiában. Azóta nem ajánlott.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Én azt gondoltam, hogy a Silvia ilyen tekintetben is állja a sarat, csak ritkábban fellelhető.
Fragola te jól ismered mindkettőt. Mit gondolsz?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Persze, mert amíg a Gaggia a bojlert melegíti, addig a Silvia a vizet, így gyorsabban reagál a fűtés bekapcsolására. Ha megoldható, hogy ne kapcsoljon fűtés.... de hiába is filózok (filózunk) rajta, maj Fragola ha benéz, megmondja a tutit, ha valakinek, akkor neki van ezzel tapasztalata.
Nyitott kar: lehet megmutatná, miért savanyú a CMVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kicsit finomabb darálás első körben. A lefolyás nem drámaian rossz, de apró buzgárok azért látszanak, és helyenként vakfoltok is vannak az elején. Egy olasz blendet ez még nem tesz savanyúvá, de egy mérsékelten sötétre pörkölt kávéval már előfordulhat. A darálás utáni wdt nekem még egy darálóval sem volt elhagyható, és ez a kis catler is megfordult egy rövid időre (yoghurtos pohár alját levágod, hogy épp találjon a szűrőbe, utána fogpiszálóval elkevered, majd mehet az egyengető. Egy sokkal egyenletesebb lefolyás a cél, és lassúbb is. Ez a gép ha jól tudom tud előáztatni, érdemes egy 10s körüli előáztatást beállítani.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Te a Nordát akarod kipróbálni, én a csapvizet. Majd egyeztetünk mi volt a tapasztalat.
A feneketlen karról tudom mit gondolsz, nem is azt mondtam, hogy használd, de emlékeim szerint amikor próbáltad nem CM-el volt, Paljoc kávéval meg saját pörivel meg nincs ízbéli gond sem. Kicsit olyan mint a viccben, miszerint kezdetben vala a semmi, aztán Isten mondá "legyen világosság", és még mindig vala a semmi, de már látni is lehetett azt. A problémádat nem oldaná meg, de láthatóvá tenné jó eséllyel. Aztán kivágnád, mert egy nap 3x kellene pultot tisztítani.
Casto: egy közepes pörkölésű kávéban mindig lesz savasság, ez a lényege, ezért állítják le a pörkölést korábban. Van persze minden más is a savakon túl, de a klasszikus ízekhez szokott szájnak a savanyúság fog feltűnni. Próbálkozz a Palyoc get-up, Locavore (ezek robusztásak), vagy a CM-el. Egy sötétebbre húzott Monsooned Malabar is tömény csokibomba (Kávékalmár, AVX, vsz a Kapuczinernél is van). Lehet nincs gond a géppel, csak nem az ízlésednek való kávét választottad.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ha Androidos telefonod van és busdapesti vagy akkor keress rá a Budapest újhullámos kávézói appra. Valahol láttam egy felsorolást az egész országról, de nem tudom már hol volt (vsz a Daráló telegrammján).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Azért egymásnak ne essetek egy ilyen nyolcadrangú témán mint a kifolyó megléte vagy hiánya. Ízre érkeztem különbséget a skalpolt karral, de nyomásmérőm nem volt, és a kézi karosoknál akarva akaratlanul befolyásol a látvány (jobban vagy kevésbé nyomod ha spriccel, esetleg átmenetileg csökkented a nyomást stb) én ennek tudtam be, most meg ki nem bányászom a kifolyós kart a pincéből. Pumpás gépnél ez nyilván kiesik, én sem értem a különbséget ha van egyáltalán. Poénnak szántam az eredeti kis szösszenetet, vita lett belőle, sajnálom. A vuduk többségének van értelme, hatnak valamelyest az elkészült ital minőségére, de az, hogy ez kinek éri meg és kinek nem, az változó. Én simán megértem Parcit is, hogy neki ez nem kell (itt nem a karra gondolok, ham a wdt és egyéb esőtáncra), de az előkészítésre kényes kávékkal nem lesz ezek nélkül tökéletes a végeredmény (csúcsidőn kívül budapesti menő helyen is láttam gyors, akár wdt-nek is felfogható matatást).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
vicces #63086 üzenetére
Azért nem használja, mert párszor pultot kellett pucolni. Vagy reggel munkába induláskor inget cserélni
Adp: hol tudsz a catler 30000 forintjának töredékéért Cremi a feneketlen kart? Megveszem mindVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A crema íze kifelyezetten rossz, a kávéval együtt viszont egész jó összhatást eredményez, leszedve egy kicsit más jellegű italt kapunk, nem tudom másképp megfogalmazni, mint tisztább ízeket a krémesség róvására. A szerepe inkább az, hogy egy korrektül elkészített espresson ha frissek a babok akkor ot lesz, szépen egyenletesen, és nem papírvékonyan, lyukasan, így egész jó indikátor, magas szenzitivitással de rossz specificitással a rossz kávéra (magyarul ha rossz a crema, akkor vsz rossz a kávé is, de a jó crema egyáltalán nem garancia semmire). Filterre pörkölt kávéból alacsonyabb nyomással volt aki finom italt kapott crema nélkül, nekem még nem sikerült.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
GAgyiXyXy #63120 üzenetére
Azért, mert igaz. A crema mint olyan szar, kávéval együtt meg kerek egészet alkot, de ez ugye nem volt kérdés
(ezért is írta Parci, hogy elbeszéltek egymás mellett, amit a végén kikanalozol- én az utolsó kortyal felhörpintek stb- , annak a javát már megittad, nem tiszta crema)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
jack B. #63134 üzenetére
Kávékalmár és Paljoc (bár jó régen vettem koffeinmente kávét.
Avx-nél van kolumbiai, illetve a Casino moccás decaf sem volt rossz soha, ha valaki kicsit világosabb pörkölésű koffeinmentesre vágyik.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
"a filteres korobol kozelito emberek nem kepesek ugy tekinteni ra, mint a kave (espresso) egyik hozzavalojara" - az, hogy a filter oldalról közelítők hogy tekintenek rá az mellékes, vele jár és kész. Le lehet szedni, de ha alapból nincs rajta ott nagy a gáz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
dzsolt7 #63144 üzenetére
Bontogatással a zacskóban hamar ledöglik, én inkább kb 7-10 naposan szétporcióznám, és az adagokat fagyasztva, vagy szobahőmérsékleten tárolnám a fagyasztóban rendelkezésre álló hely függvényében, és ezeket használnám először. Ha elfogy újabb zacskót kiporciózol és így tovább. A bontatlan zacskókat mag száraz hűvös helyen tárolnám.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Azt, hogy a két kés mennyire koncentrikus egy zseblámpával sötétben pontosabban meg lehet mondani mint azzal, hogy üresen pörgetik ( tengely végén lévő záró elem a HG1-en is milimétereket üt, de ettől a tengely ütése 0,02mm alatt van). A pörgetés kb semmit nem mond a kések koncentrikusságáról, de az túl nagy kérés volt nekik, hogy csinálják meg a lámpás tesztet, amihez egy telefon elég. Ezzel nem akarok állást foglalni egyik oldalon sem, de kis várakozás nem árt. Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett, hogy eddig senki nem panaszkodott a Kinu őrleményére.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Ugyanez jutott eszembe nekem is. Nem olyan régen követem a kávés hobbisták világát, de mára feltűnt, hogy a nagyon várt termékek egy idő után érdektelenségbe fulladnak. Sztároltuk már az elmúlt évben az E61-et, aztán alkalmatlannak lett nyilvánítva egyesek által, a többség meg tapasztalat hiányában átveszi a mantrát. A HG1 pedig volt a home barista darálók központja, mostanában meg alig születik kérdés a home baristán is róla. Nem azért mert a Kinu/Helor stb jobb, hanem újabb, az embereknek meg kell a friss hús.stb. Én egyelőre célba értem, de azért kíváncian figyelem Hifis legújabb próbálkozását.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Azért nem a szemes Tchibo kategória, a robusztás blendektől persze nem szabad csodát várni, de vsz lesz egy két népszerűbb SO is, ami simán vihető. Nem szoktam a MM-ban kávét venni, de sokaknak az a "minőségi" kávéforrás, és ha tényleg lesz jó minőségű kávé ott az nem baj, sőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
sz.zs. #63218 üzenetére
A vákuumozás a kávé esetében nem vált be, gyorsabban jön ki a babokból az CO2. A fonozatával lehet játszani, de.itt is az adagonkénti csomagolá válna be, hiszen bárhogy is tartósítjuk, amint kikerül a tartósító közegből gyorsan behozza a lemaradást. Adagonként vákuumozni meg annyi munka és szemét ami nem versenyképes a az üveges fagyasztással.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
kmisi99 #63237 üzenetére
Ha ki tudod venni a gépből akkor hideg zsíroldó (vagy Tersonetes meleg vízben áztatás, de gyanítom olyan nincs otthon).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Azon a pár cseppen nem görcsöknék, de az igazi oldalra spriccelést nem védi ki, egy próbát ugyanakkor megér. Hívhatod monokinis karnak, ha már nem full naked
adp: erősen túlzol. Egyrészt az E61-nek nem kell 50 perc, másrészt a Gaggiának nem elég 10. Ha a Lelit a Rocket R60 alatt lesz árban, akkor máris nyerő lehet. Nem sok nyomásprofilos gép szaladgál 3-4000 euro alatt. Értem én, hogy Dewláék szerint old school, te meg átvedzel mindent amit ők írnak (többnyire kérdés nélkül), de ha belegondolsz abba, hogy van egy hőstabil rendszered, amivel kedvedre nyomásprofilozhatsz valós időben, az cool (vagy elnök, hogy Daráló kompatibilis lehyek). És ha ezért nem kell kiadni egy új autó árát az már egyenesen Diktátor.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kerestem a megfelelő kifelyezést a Levára, és eszembe jutott: techdemo. Mert ez inkább az mint igazi forradalmi újítás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
meander #63282 üzenetére
Még egy hely ahova szeretnék eljutni, de belátható időn belül nem fogok (hétfői CM esték).
A daráló meg olyan amilyen, de jobbat nem tudok, így befogom a számat. Minden részt hallgattam, és sok, a home baristáknak is hasznos infó elhangzik, ezért csak ajánlani tudom de el kell fogadni, hogy elsősorban nem a mi szintünkön folyik a diskurzus, és éppen ezért veszélyes átvenni mindent. Nem azért, mert nem igaz, hanem mert nem mindenki akar versenykávét reggelire. Ha pedig valakinek a presszó ízlik, nem a Múzeum körúton lakik vagy dolgozik, esetleg nincs napi 1500 ft-ja két kávézós presszóra akkor csak a Darálóról informálódva nincs alternatíva ( a rézcsöves GC a tejes filterrel van egy kategóriában, aki olvassa, tudja miről beszélek), és ez azon a szinten igaz is, hiszen a fiúk/lányok többnyire a kávézós világból jönnek, vagy még nálunk is elborultabbak. Szvsz nincs abszolút igazság, járjon mindenki nyitott szemmel, és a látottakat, hallottakat alkalmazza a saját kis világában. Számomra pl sokkal jobb egy reggeli Paljoc Guatemala a karosból mint egy Colonna Geisha Nespresso capsulából készült ital, pedig a kettő közül csak a második Daráló approved.Találkozó: én ott leszek, ha csak nem valami lehetetlen időpontban akarjátok, viszek gépet is ha kell, bár tesztelésre szvsz csak a daráló alkalmas (Parci a Roburt voszont tényleg le kéne cipelni -segítek is ha kell - ki kéne deríteni végre azzal van-e gond a CM kávéknál.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Pesti oldalról én is tudok vinni embereket, felszerelést. Mivel úgy is sokan leszünk (remélem) lehetne úgy összehasonlítani mint a foci vb-n (2-3 gépes csoportokban csak pár ember kóstol, és csak a nyerő 2v.4 gépet kostolná mindenki.
Kertben/teraszon majd akár nálunk is lehet, de a konyha kicsi erre a célra.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
von toth #63374 üzenetére
A Bachin nincs lehetőséged hőmérséklet állításra. Az AVX fórumon van valakinek, próbálj rákeresni, hátha megtalálod. Nem túl gyakori gép, a konklúzió azt hiszem az volt, hogy nem egy Gaggia, de egész iható presszót ad.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
papaiatis #63420 üzenetére
A pangó őrlemény mentes darálókról leírták amit lehetett, én a fagyasztáshoz szólnék hozzá. A fagyasztás önmagában nem árt, ahhoz elég alacsony a pörkölt kávé víztartalma, de a fagyasztóban elég kemény szagokat tud magába szívni a kávéd ha nem megfelelő a csomagolás. Mivel minden bontásnál csapódik ki pára a babokra, ezért én adagonként fagyasztást javasolnék, az itt elég népszerű mézes üvegekben (60-80ml). A statikusság pedig nem szűnni, hanem növekedni fog a fagyasztva darálástól (nem árt a késeknek), statikus feltöltődés ellen javasolt a kávét kis edénykében 1-2 csepp vízzel lecsöppenteni, majd összerázni, ez teljesen megszűnteti a feltöltődést.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
Csápájev #63503 üzenetére
Felkelek kávégép bekapcs, amíg melegszik pssss
Emiki6: a hidegen készített kávé létezik, de nem úgy készül ahogy te írod. Ráadásul tejjel ez a jellegű kávé eléggé minden, csak nem jó. Ettől még neked bejöhet, azzal nincs semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
Csápájev #63506 üzenetére
Volt, de eladtam. Creminánál fölösleges. A hidegen a bojlerbe szorult levegőt kézzel kell kiengedni a gőzcsapon, különben lekapcsol a nyomáskapcsoló langyos víznél. Cserébe nem kell neki 10 perc sem. Lehet kapni olyan bojlerkupakot ami kiengedi a levegőt ahogy melegszik, de nekem annyit nem ér.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
mtgabor007 #63569 üzenetére
Ha zavar, hogy elmozdul: kétoldalú ragasztószalag. Annyira nem erős, , hogy ne tudd mozgatni a gépet ha akarod, de spontán billenést simán kivédi, és nem drága.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
Sinisi #63584 üzenetére
Az én bajom a Brikkával épp az, hogy hőhiányosak a kávék. Ha meg sok vizet teszek bele (ami a hőmérsékletet emeli) akkor meg híg.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz
Sinisi #63588 üzenetére
Normál menyiségű vízzel még a Locavore sem volt keserű, GetUpot nem próbáltam, majd jövő nyáron esetleg. Az so-k nekem már csak savanyúnak tűnnek a brikkában, azokat inkább kerülöm. A kotyogóban is inkább akkor keserű, ha sok a víz. A víz mennyiség csökkentésével a keserűség ott is száműzhető.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Filóztam én is eajta, aztán elengedtem az ötletet egyelőre. Azért ha belevágsz ne tartsd vissza a tapasztalatokat. A hírek szerint szebb, jobb, finomabb, tisztább, szárazabb, buztonságosabb érzés
uralkodik el rajtad, ha a velük készült kávékat iszod.
Janszky1 többnyire frissen pörkölt kávékra esküszünk, de az általad leírt jelenség ott is jól ismert, a pörkölt kávé elég gyors öregedési folyamata okozza, ami nagyon felgyorsul bontás után. Ezért a zacskó vége rosszabb minőségű mint az eleje már 250g-os zacsi esetében is. Megfelelő módon tárolva (100-200g, szelepes, több rétegű zacskó, esetleg kis üveg (pl bébiételes, mézes stb) lényegesen lelassítja a folyamatot, az általad említett kávé esetében vsz nem fogod észrevenni a lassú hanyatlást így.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Én os így vagyok vele. Épp bejáratódott a kés, nem matatom.
Tegnap elhoztam a Hifis adapterével 58mm-esre tuningolt Strietmant. Egyelőre sok tapasztalat nincs, de az biztos, ha ilyet használnának a baristák, akkor kidobóra nem lenne szükség (KFC-nél lehetne futni vele egy kört
). Egyelőre egy nyomásprofilt tudok vele, teljes erőbedobással kezdve elérem a 9 bart, majd gyorsan fárad a karom, a fél perc végére örülök, ha 6 bart tartom
. A Spicy Italy viszont finom lett igaz eddig is az volt.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Többnyire a németek által preferált átfolyós filterkávéra van pörkölve (nem keverendő a specialty filterrel), presszora nem jó. Biztos van presszóra való is, de amivel eddig találkoztam az borzalmas volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Pegasus Pedelec (Visszatöltős)
- LEGO Technic - Távirányítású kaszkadőr versenyautó (42095)
- LEGO Technic - Applikációval irányítható Top Gear raliautó (42109)
- LEGO Technic - Kaszkadőr teherautó és motor (42106)
- Xiaomi M365 M365 Pro M365 Pro2 1S Essential tömörgumi, M365-hoz Pro kijelző, feljavító készlet