-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek
https://barbieripnk.hu/
-
-
Toobee
veterán
Kölcsönrobottal este 10-es shot. Azt hittem ilyen félig beállós lesz reggelre, hogy már tudjam merre vagyok arccal előre, de meglepően jó lett, muszáj volt belekortyolnom. Tényleg felesleges előmelegíteni espresso pörkölésekhez, ez éppen egy 19grams Italo Disco volt, de reggel kap egy kis filter pörkölést. F késes Majort 2 ricnivel tekertem durvábbra kezdésnek, ez nagyjából jó volt egy flat 9 baros húzásra, tehát mehet még durábbra.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz vendingo #126506 üzenetére
Gondolom bármelyik jó hozzá. Igazából ezért szeretem a Gagné AP receptet is, meg a Robot is ilyen lesz szerintem: sima, otthoni vízforralóból felöntöd, semmi hőfok para (egyébként EKG-val csináltam, olvastam itt, hogy a fedőre rárakva a cuccokat remekül átmelegszik).
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz konzumpro #126512 üzenetére
Nekem ez már nogo zóna a pepecselés tekintetében, meg a nyögvenyelős 1:3 is. Viszont az tetszik, hogy lehet kisebb adagokkal dolgozni. A 30-40k/kg áron beszerezhető kávék világában egész szerencsés dolog 10-12 grammból értékelhető végeredményt produkálni.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Újra eladósorba került az SSP Brew késes Fellow Ode-om fokozatmentes moddal, ha valakit érdekel. 180e Ft-ért vihető.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz pbalint #126589 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, pont agyaltam egy Tricon, de igazából az tart vissza, hogy nem akarok még egy filter eszközt, viszont szeretnék 10, maximum 12 g kávéval dolgozni. AP-m viszont van, Gagné recepttel szoktam használni, de egy Drip Assist akkor jön még mellé.
Lehet hülye kérdés, de ilyenkor alul mi van felrakva? Prismo vagy a gyári szettje? Mert a Prismoból nem csöpög ki csak úgy a kávé. A gyári részét nem is próbáltam még soha, abból simán kicsöpög a kávé ahogy írod, gondolom?!
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #126583 üzenetére
Na most megint belekavarodtam. Akkor mi legyen otthonra, mert már majdnem berendeltem a KRAUSEN ECO LINE A++ 600(200/200/200) ozmózis bigyót, de azt a vizet is keverni kell(ene). Van elég cucc az autóban így is, most Bp-ről hordozgatom haza a vizet a kávéfőzőbe (BWT).
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz vendingo #126619 üzenetére
64-es SSP Brew-ról váltok 64-es SSP Brew-ra egy MP késes régi példány járt már nálam próbára és az a workflow annyira megfogott, hogy azóta motoszkál bennem a P64 es a P100. Most volt lehetőség itthonról átvenni egy bontatlant, éltem vele. Próba később lesz, hétvégén felújításból visszamaradt dolgok + költözködés, úgyhogy ment is vissza a dobozba.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Idáig hozza a P64 azt, amire számítottam: Ode-hoz képest még finomabbra tud őrölni az SSP Brew (Unimodal V1) kés és emiatt el tudok érni 6-9 bar peaket alul papíros Unifilterrel is.
Örülök, hogy már az új verzióból kaptam, a kölcsön példánynál például nem tetszett, hogy derékban meg van csavarozva, mert két darabból áll, ez például lötyögött is már (bár csak meg kellett húzni a csavarokat). Itt nincs ilyen szerencsére. Viszont változott felső rész is, már nem elég egyszerűen kifelé tekerni a kést. Két csavar szorítja le a felső késtartó állítómechanikáját, ezeket meglazítva, majd a késtartót a fülek felé csavarva oldható a kötés, ez után már csak ki kell emelni a kést. Igazából egyszerűbb szétszedni, mint a Majort, mert ott meg akkora az ellenállás, hogy megőszülsz, mire kitekered. Ezüst a régi, fekete az új:
VERSA Magnetic Transfer Cup egy fos, már most elszórtam belőle 2 mágnest is, ezért pénzt ne adjon senki Na jó, nem olyan drámai a helyzet, de egy kis ragasztót kér még.19Grams Italo Discobol magas fordulatszámon (ami még mindig alacsonyabb, mint az Ode fix fordulata) nagyon frankó, testes presszót is lehet csinálni, ezt például nem tudja az Ode fix fordulatszámmal. Eszpresszó pörkölésnél nincs már ott sem gond a finomsággal, a filter pörkölések, amik gondot jelentettek sok esetben.
1-es állás 300 RPM, 9-es állás 1400 RPM, tehát olyan 157 RPM/egész szám, de ugye ez is fokozatmentes.Nagyon szuper dolog, hogy minden példány be van állítva, így a nulla az olyan nulla, ahol még pont nem érnek össze a kések, nem cicereg a cucc. CasMo Peru Garmas filtert vettem ki a fagyóból, 0,3-as álláson, 3-as fordulaton 6-6,5 bar peakbe is belenyaltam unifilterrel (ettől többre nincs is szükség), szóval szuperjó, nagyon örülök! Innen azért még egy csomó mozgási lehetőség van, egész 0-ig le lehet menni finomsággal, meg emelni is lehet a fordulatszámot, ha szükséges. Még egy dolog, ami jobb az új példánynál: a nulla az tényleg nulla, nem lehet összezárni a késeket, illetve végre normális a számozás is, tehát minél kisebb a szám, annál finomabb az őrlemény. Ez korábban fordítva volt.
https://barbieripnk.hu/
-
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #126871 üzenetére
Azt tudom, de ha valaki szeretne külön csak azt venni, akkor nem feltétlen érdemes. Én például mikor megjelent, még írtam neked, hogy rendelünk-e.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #126875 üzenetére
Bele se merek gondolni, hogy ezt mennyiből kell kihozni, ha az itthoni tréfával, meg a kereskedő hasznával együtt is ezt ennyiből, ingyen szállítással (ami szintén nettó 1,2-1,5k alatt nem hozható már ki) együtt is megéri árulni.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #127006 üzenetére
Nem tudom ki mit művel, de én nem találkoztam mostanában hisztis Casino Mocca kávéval, pedig jópár járt nálam. Kifejezetten jó volt mindegyik, nem számított, hogy Kinu M47-tel, F késes Majorral, SSP Brew késes Fellow Ode-dal daráltam-e, esetleg a céges Comandante C40-nel vagy Baratza Sette 270Wi-vel. Szinte mindig filter pörkölést vásárlok, de elvétve akad espresso is, szerintem még a koffeinmentesük is tök iható. V60, AP Gagne, Lelit Diana, La Scala Eroica, 9Barista, Cafelat Robot, csak, hogy a napi szinten pörgetett cuccokat említsem. Szerintem nehéz velük téveszteni. Ha van már egy kis rutinod náluk, akkor tudni fogod, hogy melyik címkét érdemes kerülni/keresni, milyen ízjegyek, amiket ők használnak a leírásban és te szeretsz.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #127009 üzenetére
Lehet már csak én "kínlódom" itt a topikban a jó öreg HX-szel, pedig emlékszem: mindenkinek az E61-re porcosodott itt, mikor elkezdtük a topikban/Indexen a tapasztalatok megosztását. Jó kis Punto It Marrone közös beszerzés (döglött halszag ), aztán milyen jókat ittunk belőle akkori szemmel.
Az első váót a HasBean rendelések hozták meg (tamp&pullban találkoztunk vele), onnan indult az igazi lejtő. Na meg ne felejtsük el, mikor PallYotz még a kis Genevel tolta nekünk a kávékat, de jók is voltak! Voltak olyan idők is, mikor a késekkel kapcsolatban mindössze annyi tudás keringett itt, hogy, ha szeleteli a körmöt, akkor minden jó. Mondjuk az akkori Majorom valószínűleg nem lehetett már százas késügyilet, mert simán jobb volt a Kinu M47. Mennyivel egyszerűbb dolga van a usereknek most, annyi tudás halmozódott fel itt, hogy lassan érdemes lenne egy könyvet írni belőle. Nem kell keresni az utat, elég megfogadni annak a néhány embernek a javaslatait, akik valóban releváns és adottság/tanulás miatt jó szenzori skillek mellett tesznek itt tök jó ajánlásokat. Szóval bárcsak meglett volna ez a tudás itt 2011-12 környékén és mennyi sok felesleges kitérőtől kíméltem volna meg magam!https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #127015 üzenetére
Igen, a régi szép idők! Nyomta mindenki a mantrát grammok, másodpercek, nyomás stb. vonalon, aki csinált egy allonget arra mentek a grimaszok, mi ez az elbaltázott eszpresszo, az ilyet kiöntöm, meg se iszom Igaz, azok a kávék egyáltalán nem is voltak alkalmasak bármilyen más elkészítési módra a "tankönyvi" presszón kívül. Kedvenc hivtitám volt még régen a risztretto recept: egy korábban megállított eszpresszó vagy egy finomabb őrleménnyel készülő recept. Most meg húzzuk itt a 3 bar max nyomásos, 18-60g kávékat és örülünk, hogy nem kell lekanalazni róla a keserű fúj fúj cremát. Igaz, pár éve még attól voltunk oltári büszkék az elkészült kávéra, ha a crema megtartotta a komplett Korona cukorgyár napi termelését. Szóval változnak az időt, én örülök, hogy ez a hobbi is ilyen óriási minőségi fejlődésen ment keresztül egy évtized alatt.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
-
Toobee
veterán
válasz Jhonny06 #127091 üzenetére
Hogyne lenne, nekem is van ilyen. Lenyomja a kávét, nem tudod a WDT-t a peremtől használni azon a részen. Szerintem ilyet felesleges venni, ha árulnak jót is. Például ez az ECM jó kialakítás, ilyet érdemes keresni, van kínai megfelelője is töredék áron.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz mézespálinka #127221 üzenetére
Mi történt, hogy már nem vállal szabályzást?
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz rastacsz #127361 üzenetére
Nekem tökéletes lenne a low body high clarity, sőt. Egyébként a P64 remekül megmutatta, hogy egy tökéletes késtartó és egy feltehetően szuperjól futó SSP brew késpár is képes testes italt adni. Most ittam épp egy 19Grams Italo Discot a Robottal. Nagyon messze vagyok a végállástól, 0.4-en őröltem, 7-es fordulaton. 8,5 bar körül volt a peak, 4-ig ejtettem vissza, 35 mp körül előáztatással. Van crema, test, kakaós jegyek a gyümölcs mellett. Szóval azt hiszem, megtaláltam számomra az ideális felállást 64 mm-en. Egy P100 brew késsel még piszkálja nagyon a fantáziám.
https://barbieripnk.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Augusztustól PC-n is használható lesz a PlayStation VR2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 24
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali médialejátszót?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs