Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icm

    tag

    válasz Kávé Kálmán #124139 üzenetére

    Ja akkor gyakorlatilag a fejhő miatt jobb a sima cremina az sl-hez képest. Nyilván a rugóteret nem áztatjuk vízbe, hogy utána az a víz a kávépogácsára kerüljön.
    Amit viszont most kicsit nem értek... vagyis nehezen értem / azonosulok vele:
    Ha ugye a Cremina feje esetén a dugattyú felett is van víz, amikor a dugattyút felemelem az a víz egyből megy a kávéra - de nem? Nyilván a bojlerből is kerül víz a pogácsára. Ez eddig rendben is van, ez így jó. A rugós valószínű emiatt nem tud olyan jó lenni - hiszen a rugóteret kellene teljesen szigetelni, a rugót áztatni a vízben ami utána menne a kávéra.. sőt mivel nagyobb a rugótér térfogata mint amennyi a pogácsa felett megkeletkezik amikor a dugattyút felemelem az a lehűlt víz kerülne a pogácsára. Ők ezt kerülték el - helyesen - a rugótér szárazon tartásával. Rugóprofilod megvan - örülsz, kell pár csapolást végezz, hogy üzemmeleg legyen a fej is - nem örülsz annyira. Ezért is kérdeztem a Lusso / Club kialakítást mert a Sama is meg a PV is két csővel csatlakozik a fejre - nincs a fejen belüli víz "keringetés". Egyelőre nem találtam még metszeti képet a lusso / club fejről, de valahogy a rugóteret ők lezárhatták és 3 tömítőgyűrűs a dugattyújuk ebben látok valami eltérést. Képet se nagyon találtam, Fragola lehet tudna mondani valamit, hogy ez mennyire igaz, vagy ázik a rugó és emiatt van 2 külön bekötése a fejnek... Emlékszem, hogy volt nála egy 2 fejes Lusso, még rég...

    "Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

Új hozzászólás Aktív témák